Zabranjena četiri mudraca s Red Bullom

ZAGREB - Televizijska reklama s četiri mudraca kojom se oglašava piće Red Bull izazvala je reakciju građana koji su inicijativom “Zaustavimo blasfemiju Božića” tražili uklanjanje te reklame, što su nacionalne TV kuće i učinile.



Inicijativom su zahtijevali prestanak emitiranja reklame zbog “grubog vrijeđanja ljudskih i vjerskih osjećaja”, a reklama je s malih ekrana nestala još u petak. Na državnoj televiziji potvrđuju da se reklama više ne emitira. Koji je tomu razlog, na HRT-u ne žele precizirati, dok s Nove TV odgovaraju da se reklama 19. prosinca prestala prikazivati nakon obavijesti klijenta o završetku kampanje.



“Odluka o prekidu prikazivanja ove reklame donesena je prije pokretanja građanske inicijative”, odgovaraju iz Red Bull Adria i naglašavaju da nikoga nisu namjeravali uvrijediti te da poštuju religijska uvjerenja.



Demantiraju i navode inicijative da je ista reklama lani bila zabranjena u Italiji. Tamošnji su mediji, međutim, potkraj 2007. pisali o svećeniku Marcu Damanti koji je reklamu nazvao blasfemičnom te pokrenuo njezino uklanjanje s TV ekrana.




Ivana Rimac
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:09