Zaljubljeni klinci htjeli su se vjenčati u Africi

HANNOVER - Zaljubljeni par Anna-Lena i Mika spakirali su kupaće kostime, sunčane naočale i još ponešto i zaputili se prema zračnoj luci. Agencije kažu da su bili tolikoodlučni u svojim namjerama te su pozvali za svjedoka sedmogodišnju sestru Anna-Lene.



Trojka je dospjela od kuća do željezničke postaje u Hanoveru, gdje ih je zatekla policija.



Potom se otkrilo da je dvoje djece bilo “toliko zaljubljeno” da su se odlučili oženiti u Africi “gdje je toplo”, zaključili su. Ideja se stvorila praktički na proslavi Nove godine, koju su obitelji zaljubljenih dočekale zajedno. Mika je zaintrigirao dvije sestre svojim doživljajima na ne tako davnom putovanju po Italiji, izjavio je policijski glasnogovornik Holger Jureczko za AFP.



Život u toplim krajevima




Sljedećeg jutra, dok su se njihovi roditelji odmarali od dočeka, troje djece odlučilo je pokrenuti plan. Oni su jednostavno propješačili gotovo kilometar do lokalne tramvajske stanice u Langenhagenu i odande krenuli ravno do Hanoverske središnje željezničke postaje. Pritom ni policijski izvori nisu bili sasvim sigurni jesu li djeca uopće spavala i, ako jesu, koliko.



Premda je bijeg od kuće česta pojava u djece, pa i u dječjoj književnosti, ovakvi mališani s tako “odraslom” namjerom odavno se nisu dogodili čak ni Njemačkoj. Stručnjaci ne znaju procijeniti je li ih prema Africi gurnula žarka djetinja ljubav ili želja da zasnuju zajednički život u posve drugom, definitivno toplom pojasu. Međutim, policija je procijenila da bi odlučnost Anna-Lene i Mike mogla dovesti do ponavljanja ovog pothvata.



Sumnjivi trojac




Ovaj put jedan je zaštitar na željezničkoj postaji reagirao vidjevši troje mališana kako čekaju vlak za zračnu luku i pozvao policiju. Policajci su teškom mukom ukazali zaljubljenom paru i sestrici “mlade” da ne mogu dospjeti daleko bez karata za zrakoplov i bez novca.



Razočarane nesuđene mladence, pokušali su  utješiti besplatnim obilaskom policijske postaje, gdje su pričekali dolazak roditelja, kojima su, naposljetku, splasnule brige. “Da, čini mi se da bi oni mogli ponoviti ovaj plan u kasnijoj dobi”, ponovio je Jureczko.




AFP, Ž. I.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:57