NELOGIČNOSTI

Zašto su se Pakleni uplašili i što je pošlo po zlu? Ovo je pet ključnih pitanja za izbornika Golužu!

Beograd, 270112.Arena Beograd.10. Europsko prvenstvo u rukometu za muskarce.Polufinalna utakmica izmedju Hrvatske i Srbije.Na fotografiji: Slavko Goluza.Foto: Ante Cizmic / CROPIX
 Ante Cizmic / CROPIX

Lino Červar nedavno nam je u intervjuu rekao da ga je jako boljelo što su i u nekim njegovim srebrima, poput onoga s domaćeg SP-a 2009. godine, pronađeni nedostaci. Ako danas osvoji broncu, Slavka Golužu čekaju slična pitanja.

Zbog načina na koji je vodio utakmicu protiv Francuske i posebno zbog objašnjenja koja je ponudio nakon nje, Goluži treba odgovoriti na njegove zablude i svaljivanje krivnje na krivu adresu.

1. ‘Nismo imali brzi protok lopte, igrali smo presporo.’

Kako je protok lopte mogao biti brži kada je rotacija bilo toliko da je, kako je za SN rekao Josip Milković, bilo teško ne izgubiti se u svim promjenama? Kako je protok mogao biti brži kada je u ključnoj utakmici Damir Bičanić, igrač koji je do polufinala bio na tribini, igrao gotovo pola utakmice, a do trenutka kada je utakmica bila riješena nije ni pogledao prema golu?

2. ‘Bio sam zadovoljan Balićevim doprinosom na kraju prvog dijela pa sam mu htio dati minutažu u posljednjih 15 minuta utakmice.’

Nije li logično da Balić dobije priliku na početku drugog dijela ako je na kraju prvoga odigrao dobro, a ne da se s njegovim uvođenjem čeka posljednjih 15 minuta? Zašto je Duvnjak, koji je sam priznao da je uz šut 0/7 odigrao “najlošiju utakmicu u životu”, imao toliku minutažu? Je li vanjska linija s Bičanićem na lijevom, a Lackovićem na srednjem vanjskom ikada igrala zajedno i kako je ona trebala donijeti brži protok? P.S. Lacković je posljednji puta na nelogičnijoj poziciji igrao u finalu 2009. kada ga je Červar gurnuo na krilo.

3. ‘Igrali smo šest na šest, a znali smo da u takvoj igri nemamo šanse.’

Kako je igra mogla biti brža kada je Goluža najčešće mijenjao po dva igrača obrana-napad, a rekord su bile tri promjene na 18-13? Čemu tri promjene kod rezultata 20-24 tri minute prije kraja? Nije li iz poraza od Srbije na Euru trebalo izvući pouke na ovu temu?

4. ‘Napravili smo previše pojedinačnih pogrešaka.’

Zašto Kopljar cijeli turnir započinje utakmice, a igra loše? Zašto se tako brzo odustalo od kombinacije s tri dešnjaka u vanjskoj liniji i Balićem na desnom vanjskom, varijante koja je mogla donijeti brzinu?

5. ‘Dobro smo proučili Thierryja Omeyera.’

Zašto su onda hrvatski pucači šutirali 20 lopti visoko ili poluvisoko (zabili samo sedam golova) kada se zna da Omeyer ima puno većih problema s udarcima koji idu nisko (15/21 golova)?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:06