Željko Malnar pretučen šipkom u kafiću Kod Mike

ZAGREB - Željko Malnar, voditelj popularne televizijske emisije Noćna mora, kolumnist Globusa i poznati hrvatski avanturist brutalno je pretučen metalnom šipkom danas oko 17 sati u kafiću "Kod Mike" u zagrebačkom naselju Pešćenica, središtu svoje "republike".



Malnaru je maskirani napadač s leđa prišao petnaestak minuta nakon što je došao u kafić u pratnji suradnice na emisiji Vesne Kljaić. Iskoristivši trenutak njegove nepažnje, prišao mu je s leđa, dvaput ga snažno udario šipkom po glavi, Vesnu Kljaić pošpricao po očima suzavcem u spreju, a zatim netragom nestao. Pri bijegu je vjerojatno odbacio metalnu šipku.



Teško ozlijeđeni Malnar je nakon napada zbrinut u kirurškoj klinici KBC Merkur, gdje mu je utvrđena ozljeda glave i potres mozga od zadobivenih udaraca.



- Ničega se ne sjećam, samo sam odjednom osjetio udarac. Kasnije su mi dečki rekli da je taj isti napadač još dva sata prije mog dolaska bio u blizini, neko je vrijeme proveo i u kafiću. Pri napadu je imao lice maskirano kapom fantomkom - ispričao nam je unatoč napadu iznenađujuće dobro raspoloženi Željko Malnar na izlasku iz klinike.



Vesna Kljaić također se slabo sjeća napada. Kaže da je nakon udaraca nastao opći metež. Dio gostiju potrčao je za napadačem, ali ga nisu uspjeli uloviti, dok se ostatak strčao oko pešćeničkog predsjednika pokušavajući mu pomoći. Isteklo je, kaže Vesna, mnogo krvi i nastala je panika.



- Sjećam se samo da je napadač bio manji i krupniji - rekla nam je Vesna Kljaić. Na upit što su mu rekli liječnici, kakva je dijagnoza, Malnar je rekao kako mu je dijagnosticirano da je udaren u glavu.



- No, to nije ništa novo, rekli su mi da je to još od moje pete godine - kazao je uvijek za šalu spreman Malnar.



Trenutno nema ni naznake tko bi mogao biti maskirani napadač ali niti zašto se napad dogodio. Od Malnarove suradnice Kljaić doznajemo da mu je nakon prošlotjedne emisije priprijetio izvjesni Zvonimir Trusić, no Željko Malnar uvjeren je da Trusić ne stoji iza napada. - On je moj prijatelj, sumnjam da bi on mogao stajati iza toga - smatra Malnar. Dodaje da ne želi biti poput negativaca koji na taj  način, napadima, izražavaju svoje mišljenje. U 15 godina emitiranja emisije Noćna mora na brojnim hrvatskim televizijama ovo je prvi takav incident.



ZAGREB - U prošloj emisiji Nightmare stage, koja se emitira na zagrebačkoj televiziji Z1, gostovao je predsjednik Partije podunavskih Srba Rade Leskovac. Zbog nekih njegovih izjava na telefone u režiju stizale su brojne prijetnje isprovociranih gledatelja.



- Ljudi su zvali i govorili da će Malnar dobiti svoje jer daje medijski prostor takvim ljudima, ispričao je pred Malnarovom kućom na Pešćenici Jumbo, producent Noćne more. (D. B.)

Producent Noćne more: U prošloj emisiji bilo je prijetnji



T. Kukec;D. Butorac;M. Penavić;M. Batinica
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. ožujak 2024 23:17