PRISCILLA PRESLEY

Žrtva lošeg botoxa

Priscilla Presley vratila se nedavno u centar medijske pozornosti kao natjecateljica američkog Plesa sa zvijezdama. Iako su joj 62 godine, bivša prva dama rock ‘n’ rolla pleše kao da joj je 30 manje. A tako i izgleda. Znatiželjne poglede, osim u popularnom televizijskom showu, privukla je i na prošlotjednom prikazivanju dokumentarnog filma posvećenog Elvisu Presleyu na festivalu PaleyFest u Hollywoodu, gdje je pokraj svoje 40-godišnje kćeri Lise Marie izgledala poput njezine mlađe sestre.

Na prvi je pogled uočljivo da svoj svjež i mlađahan izgled Elvisova udovica može zahvaliti brojnim estetskim zahvatima, a upravo je to posljednjih dana u medijima bila glavna tema. Priscilla je, naime, otkrila kako je bila žrtvom lažnog plastičnog kirurga koji je izvodio tretmane lažnim botoxom na brojnim naivnim pacijenticama. A i ona se, na žalost, našla među njima.

Nekvalificirani plastični kirurg, poznat pod imenom dr. Daniel Serrano, tretirao je svoje žrtve, redovito visokopozicionirane žene, silikonom lošije kvalitete za koji je tvrdio da je mnogo učinkovitiji od botoxa.

Serrano je uhićen u studenom 2004. pod optužbom da je uvozio i raspačavao kombinirane supstance sintetičkog kolagena te sićušnih tvrdih zrnaca, koji su legalni u nekim zemljama, ali nisu odobreni od ministarstva za provjeru hrane i lijekova.

-Priscilla Presley jedna je od brojnih zabilježenih žrtava dr. Serrana. Zahvaljujući istrazi koja je otkrila njegova nedjela, na kraju je završio u zatvoru. Gospođa Presley suočila se s tim još prije mnogo godina i sada se osjeća dobro – izjavili su za medije njezini glasnogovornici.

-On je vrlo šarmantan čovjek – rekla je za Serrana Ellen Lavinthal, koja je povremeno koristila njegove usluge – i žene koje je tretirao redovito su ga bogato novčano nagrađivale. Veoma mu dobro ide iskorištavanje žena.

Bivša supruga glazbenika Lionela Richieja – Diane, i sadašnja supruga televizijskog voditelja Larryja Kinga – Shawn, također su podlegle Serranovom šarmu i podvrgnule se tretmanima lažnim botoxom.

Serrano je 2006. okrivljen na saveznom sudu u Los Angelesu za zavjeru, krijumčarenje i korištenje neodobrenih lijekova. Osuđen je na kaznu od 18 mjeseci zatvora, što je isteklo prošli tjedan, i sada se našao na slobodi – ali i u medijskom vrtlogu.

Martina Vulić

Linker
25. travanj 2024 11:08