ANKETA

NEKA SE ČUJE I VAŠ GLAS: Koji je po vama najautomobil devedesetih?

 

Proslavu 30 godina Auto kluba prati zanimljiv izbor u kojemu se biraju najautomobili po desetljećima, podijeljeni u dvije kategorije. Startamo s devedesetima, prvom dekadom u kojoj je izlazio Auto klub. Stručni žiri sastavljen od automobilskih novinara uhvatio se zahtjevnog posla i u brdu zanimljivih modela napravio uži izbor, no vaš glas će u konačnici odlučiti pobjednika.

Izbor je zamišljen na sljedeći način: u prvu kategoriju smo smjestili automobile koje smo sanjali, uglavnom opake jurilice ili raskošne limuzine. Druga kategorija, pak, posvećena je automobilima koje smo vozili. Odnosno, najutjecajnijim modelima koji su obilježili određeno desetljeće. Shvaćamo da će mnogi od vas poželjeti dati glas i automobilu koji se ne nalazi u našem izboru, no jednostavno smo morali suziti broj automobila na neku razumnu mjeru.

U konačnici se tako u kategoriji “Auta koje smo vozili” nalaze Alfa Romeo 156, Mercedes A-klasa, Renault Twingo, Suzuki Vitara i Volkswagen Golf IV.

U kategoriji “Auta koje smo sanjali” nalaze se Audi RS2, BMW M3, Lanica Delta HF Integrale, Mercedes SL, Porsche 911.

Kako bismo vam pomogli u glasovanju uz svaki predloženi automobil napisali smo i kratki prateći tekst, kojem možete pristupiti klikom na naziv modela u ovom tekstu. Pobjednik među pet predloženih modela po kategorijama dobit će se glasovanjem na portalu autoklub.hr. Kako bi se i vaš glas čuo trebate kliknuti za svojeg favorita u anketi: 

AUTOMOBILI KOJE SMO VOZILI

AUTOMOBILI KOJE SMO SANJALI

 

Izdvajamo

Iz drugih medija