30 GODINA AUTO KLUBA

POZNATI ZA VOLANOM: Nikad nećete pogoditi što je Goran Ivanišević vozio 1990. godine

 

U našoj rubrici Poznati za upravljačem ugostili smo brojne viđenije osobe, uglavnom slavne i uspješne sportaše, pjevače, glumce i voditelje. Na tak način saznali što voze i kakvi su vozači Vice Vukov, Slaven Bilić, Ćiro Blažević, Žuži Jelinek, Zdravko Mamić... Ipak, mnogima je u posebnom sjećanju ostalo gostovanje Gorana Ivaniševića. Bila je 1990., a danas proslavljeni teniski as na razgovor je stigao s tek 19 na leđima, odjeven u crnu kožnu jaknu i trenirku. Iako je koji mjesec dana ranije osvojio svoj prvi ATP naslov, onaj na zemlji Stuttgarta, te već bio 9. na svjetskoj rang-ljestvici, na sastanak s našim novinarom Jokom Svalinom stigao je u Suzuki Vitari.

No, taj auto imao je samo za naše razrovane ceste, gdje je upravo upisao dopisnu škole birotehnike u Zagrebu. Ulicama Monte Carla, gdje je već tada bio prijavljen, namjeravao se voziti u nečemu sasvim drugačijem…

“Odlučio sam se kupiti super Mercedes 500 SEL s ekstra dodacima vrijedan 200.000 njemačkih maraka. Takav rasni tip se čeka i do 6 godina, budući da iz tvornice izlazi samo jedan primjerak mjesečno. Meni će stići za dva mjeseca”, iskreno nam se povjerio mladi Ivanišević.

Pritom je demantirao da je automobil dobio na dar kao pobjednik Stuttgarta, o čemu je čitao u novinama. Svi sudionici, rekao je, imaju pravo na 20 posto popusta.

Da mu takva kupnja već tada s 19 godina nije bila nikakav problem svjedoče i sljedeće brojke. Ivanišević je, naime, priznao da se ne može požaliti na zaradu koja je samo u toj 1990. iznosila 950.000 dolara. A to niti blizu nije bilo sve – “novi ugovor s Austalianom donio mi je 6 milijuna dolara na tri godine, papuče Diadora imaju vrijednost od 500.000 dolara godišnje, reklama Perrier 150.000 dolara…, bez zadrške je nabrajao Ivanišević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 20:53