ALPINA B3 S i B4 S BI-TURBO

FOTO: Alpina nadmašila BMW-ov M odjel

Alpina

Oba modela su u odnosu na serijske pojačana novim turbopunjačima, naprednim sustavom hlađenja, dorađenim ovjesom i softverskim poboljšanjima na mjenjaču

Ovogodišnje izdanje ženevskog salona privući će mnoštvo izlagača, a među njima se ističu i tuning kuće. Uz Mansory, RUF i ABT (o čijim smo modelima za Ženevu već pisali), njemačka Alpina koja je specijalizirana za dorade BMW modela također će naći svoje mjesto pod reflektorima. Na sajmu će tako predstaviti Alpinu B3 S i Alpinu B4 S Bi-Turbo.

 

Foto: Alpina

Oba modela su u odnosu na serijske pojačana novim turbopunjačima, naprednim sustavom hlađenja, dorađenim ovjesom i softverskim poboljšanjima na mjenjaču. Rezultat? Snaga 3,0-litrenog rednog šestaka povećana je za 7 posto, a okretni momenta za 10 posto. Tako navedeni modeli razvijaju 440 KS uz 610 Nm okretnog momenta. Ubrzanje do 100 km/h sada iznosi 4,2 sekunde, dok maksimalna brzina iznosi 306 km/h.

Vizualne dorade uključuju poznate Alpina 20-inčne naplatke i plavu boju karoserije, a budući da su B3 S i B4 S bazirani na redizajniranim modelima tu su nova svjetla u led tehnologiji. Alpina B3 S dolazi u limuzinskoj i karavanskoj izvedbi, dok se B4 S nudi kao kupe ili kabrio. Osim stražnjeg pogona, nudi se i pogon na sva četiri kotača. Svi zainteresirani moći će provjeriti cijene na štandu Alpine u Ženevi.

Izdvajamo

Najčitanije

Iz drugih medija