ZVIJEZDA BEZ KROVA

FOTO: NOVI MERCEDES E-klase Cabriolet odiše luksuzom i elegancijom, a prvi put dolazi i s 4Matic pogonom

Platneni krov spušta se za 20 sekundi pri brzini od 50 km/h, a nudit će se u četiri nove boje
 Mercedes

Mercedes je danas objavio slike i specifikacije E-klase Cabriolet, čime je ponuda različitih verzija E-klase upotpunjena. Linije su preuzete s E-klase Coupe, dok je naravno glavno obilježje platneni krov koji će se nuditi u tamno smeđoj, tamno plavoj, tamno crvenoj ili crnoj boji. U odnosu na svog prethodnika dulji je za 123 mm, dok je u širinu narastao za 74 mm.

Međuosovinski razmak pritom je povećan za 113 mm što će najviše osjetiti putnici na stražnjim sjedalima koji sada, prema navodima proizvođača, imaju dodatnih 102 mm prostora za koljena. A praktičnost nudi i prtljažnik obujma 385 litara (310 s otvorenim krovom) te oboriva stražnja sjedala (50:50). Za udobnost se brine zračni ovjes "Air Body Control" već viđen u limuzinskoj verziji ovog modela.

Foto: Mercedes

Po pitanju vanjskog dizajna, ističe se nešto drugačija prednja maska i svjetla u led tehnologiji, ali u Mercedesu su se ipak odlučili držati dobitne formule, pa je logično da je dosta dizajnerskih smjernica preuzeto sa S-klase Cabriolet i C-klase Cabriolet. Kao i kod kupe verzije, pri izradi su korišteni lagani materijali poput aluminija što rezultira smanjenjem ukupne mase automobila. Na prikazanim fotografijama izgleda luksuzno, a poseban dojam i prepoznatljivost daje platneni krov koji se spušta za 20 sekundi i to pri brzinama do 50 km/h. Po prvi put kupcima kabrioleta će se nuditi i poznati 4Matic pogon na sva četiri kotača. U svim paketima opreme 17 -inčni naplatci dolaze standardno dok će oni zahtjeviniji moći će nadoplatiti za veće, 18 i 19-inčne naplatke.

U skladu s trendovima na tržištu, E-klasa Cabriolet opremljena je mnogim sustavima sigurnosti, od kojih "PRE-safe" sustav (priprema automobil za nesreću) i sustav automatskog kočenja u slučaju nailaska na prepreku dolaze standardno. Kao i kod kupe verzije, pri izradi su korišteni lagani materijali poput aluminija što rezultira smanjenjem ukupne mase automobila. Zasad nije objavljen popis motora koji će se ugrađivati u novu E-klasu Cabriolet, ali pretpostavlja se da će se nuditi slične opcije kao i za izvedbu s krovom. Prilikom lansiranja ovog modela u Mercedesu su odlučili ponuditi posebnu verziju modela pod nazivom "25th Anniversary" kojim slave 25 godina od prve E-klase u topless izdanju. Premijeru za javnost će imati na salonu u Ženevi, a u prodaji bi se kod nas trebao naći u rujnu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 05:54