HUAYRA BEZ KROVA

UMJETNOST NA KOTAČIMA : Pagani Huayra Roadster od 764 KS s početnom cijenom od 2,28 milijuna eura

Ekskluzivni Pagani rezerviran je za 100 sretnika, a premijeru će imati u Ženevi sredinom ožujka
 Pagani

Objavljene su službene slike nove Pagani Huayre Roadster koja će ugledati svjetlo dana na salonu automobila u Ženevi. U Paganiju tvrde da Huayra Roadster nije samo kabrio inačica Huayre, već je u razvoj uložen dodatni trud inženjera. Tako je pojačana torzijska čvrstoća, a cijela karoserija je u karbonu što osim vizualnog dojma rezultira i time da je ova verzija 80 kg lakša u odnosu na običnu Huayru.

Foto: Pagani

Osim toga, Huayra Roadster dolazi s dorađenom verzijom 6,0-litrenog V12 motora iz AMG-a koji razvija 764 KS. Okretni moment pritom je "veći od 1000 Nm". Promjene je doživio i ovjes koji je zbog korištenja lakih materijala jedan od glavnih razloga navedenog smanjenja težine auta.

Nove Brembo karbon-keramičke kočnice brinu se za zaustavljanje, a Pirelli je razvio specifične gume za ovaj model (R20 naprijed, R21 straga) koje imaju i inicijale osnivača (HB) na bočnici. Sretnici koji će voziti ovaj auto moći će birati između 5 različitih načina vožnje: "Wet", "Comfort", "Sport", "Race" i "ESC Off". Krov koji se može maknuti također je izrađen od karbona. Samo 100 primjeraka bit će proizvedeno, a početna cijena bez poreza iznosi 2,28 milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 19:46