FORMULA 1

VN BAHREINA Vettel pobijedio Hamiltona, Sakhir obojen u crveno

Sebastian Vettel pobijedio je u Bahreinu, na drugoj od tri ovogodišnje utrke svjetskog prvenstva Formule 1. Drugo i treće mjesto pripala su pilotima Mercedesa Hamiltonu i Bottasu
 Getty Images

Nijemac Sebastian Vettel u Ferrariju pobjednik je Velike Nagrade Bahraina, treće utrke svjetskog prvenstva Formule 1. Vettel je sjajno odvozio utrku na trkalištu Sakhir koja je protekla u taktičkom nadmudrivanju. Startao je iz drugog reda iza dvojice vozača Mercedesa Finca Valtterija Bottasa i Britanca Lewisa Hamiltona, no već nakon prvog zavoja ugurao se između njih.

Nijemac je potom počeo pritiskati vodećeg Bottasa, ali ga nije uspio prestići već je u 11. krugu otišao u boks na promjenu guma. Mercedesovi vozači na promjenu su otišli u 14. krugu u trenutku dok je na stazu izašao sigurnosni automobil.

Getty Images

Kada se saftey car povukao Vettel je bio u vodstvu ispred Bottasa i Hamiltona, a Britancu je dodatne probleme predstavljala kazna od pet sekundi zbog nepotrebnog usporavanja na ulasku u bokseve. U 27. krugu Hamilton je prestigao Bottasa i krenuo u lov na Vettela, ali ga nije uspio dostići.

Getty Images

Četvrto mjesto pripalo je drugom vozaču propetoga konjića Fincu Kimiju Raikkonenu, peti je bio Red Bullov Australac Daniel Ricciardo, a šesto mjesto uzeo je Brazilac Felipe Massa u Williamsu. "Bio je ovo sjajan dan. Znao sam da smo brzi i napravili smo dobar posao. Bolid je bio pravi i kontrolirao sam utrku do kraja premda je Hamilton zaprijetio," kazao je Vettel nakon druge pobjede ove sezone, te 45. u karijeri.

VN Bahreina - rezultati

1. Vettel - Ferrari

2. Hamilton - Mercedes

3. Bottas - Mercedes

4. Raikkonen - Ferrari

5. Ricciardo - Red Bull

6. Massa - Williams

7. Perez - Force India

8. Grosjean - Haas

9. Hulkenberg - Renault

10. Ocon - Force India

11. Wehrlein - Sauber

12. Kvyat - Toro Rosso

13. Palmer - Renault

U ukupnom poretku vodi Vettel sa 68 bodova, Hamilton na drugom mjestu ima sedam bodova manje, a treći je Bottas sa 38 bodova.

U poretku konstruktora vodi Ferrari (102) ispred Mercedesa (99) i Red Bulla (47).

Iduća utrka je VN Rusije u Sočiju 30. travnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:20