DIZEL OMRŽENIJI OD BIN LADENA

EUROPU TRESE NOVI DIZELSKI SKANDAL! Policija upala u tvornicu Opela, sumnja se da je čak 95.000 primjeraka imalo ilegalan softver!

 
 Opel Youtube screenshot

Njemačka policija potvrdila je da je u tijeku "racija" u tvornici Opela u Rüsselsheimu i Kaiserslauternu zbog sumnje u manipuliranje na testiranjima vezanim uz emisije štetnih plinova na dizelskim motorima. "Potvrđujemo da se provodi pretres tvornice Opela", izjavio je glasnogovornik policije Hessena AFP-u. Državno odvjetništvo istražuje čak 95.000 vozila s dizelskim Euro 6d motorima kako bi provjerili imaju li ilegalan softver, piše Reuters.

Opel

Potvrđeno je da su Insignije, Zafire i Cascade koristile spomenute motore. "Opel potvrđuje da je u tijeku istraga, surađujemo s policijom i državnim odvjetništvom, a zasad ne možemo davati komentare o otvorenoj istrazi", poručili su iz tvrtke, prenosi Reuters.

Opel

Izgleda kako autoindustriju nakon Dieselgatea čeka još jedan skandal koji uključuje dizelaše i manipulacije oko ispušnih plinova. Ipak, treba pričekati rezultate istrage kako bi mogli zaključiti točno o čemu je riječ i jesu li ove sumnje utemeljene..

IZVOR: Reuters

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:52