DOBAR POSAO U SVETOJ NEDELJI

RIMAC AUTOMOBILI U NOVOM POSLU! Tvrtka iz Svete Nedelje s Pininfarinom sklopila posao vrijedan 600 milijuna kuna!

 
 Automobili Pininfarina

Kompanija Automobili Pininfarina objavila je detalje o nadolazećem hiperautomobilu naziva PF0, a za nas najzanimljivija vijest je ona o pogonu i bateriji. Pogađate, za te komponente pobrinut će se upravo Rimac Automobili! Iz Rimca su potvrdili kako je riječ o suradnji vrijednoj 600 milijuna kuna! Ovaj ugovor je značajan korak za obje strane, jer Automobili Pininfarina osigurava inovativnog i visokokvalitetnog tehničkog partnera, dok Rimac osigurava još jedan ugovor o serijskoj proizvodnji ključnih sustava i tehnologije za važnog partnera u industriji. Rimac će osigurati elektropogon, softver, hardver i baterijski sustav kroz ugovor u vrijednosti 600 milijuna kuna (80 milijuna eura), za Automobili Pininfarina i razvoj njihovog prvog električnog automobila visokih performansi, PF0.

Uzbuđeni smo zbog ovog izazova. Kombinacija naših vrijednosti – napredne tehnologije, inovacija i visokih performansi s tradicijom i talijanskim dizajnom Automobili Pininfarina čini idealan spoj za uzbudljiv, novi, električni super sportski automobil - PF0. Ovo partnerstvo je velika prekretnica za obje tvrtke i veselimo se suradnji i realizaciji ovog posebnog automobila.", izjavio je Mate Rimac, osnivač i izvršni direktor Rimca

Michael Perschke, izvršni direktor tvrtke Automobili Pininfarina, rekao je: "Od trenutka kad sam upoznao Matu, znao sam da on i njegov tim u Rimcu mogu pružiti stručnost za dostaviti nezaboravno iskustvo vožnje koje odgovara visokim standardima dizajna koje je postavila Pininfarina. Ova suradnja povezuje budućnost električnih performansi s tradicijom legendarnog Pininfarininog dizajna u jedan izniman automobil, PF0.“

Predstavljanjem nove generacije hiperautomobila u 2018., C_Two, Rimac je prepoznat kao maloserijski proizvođač električnih automobila visokih performansi. Međutim, njihova stručnost u razvoju električnih vozila visokih performansi postavlja ih kao ključnog dobavljača tehnologije i sustava elektrifikacije mnogim industrijskim partnerima, uključujući Porsche, Aston Martin, Koenigsegg, Renault, CUPRA i od sada, Automobili Pininfarina.

Talijanska kuća dizajna Pininfarina, u svijetu je poznata po dizajnu brojnih automobila. Automobili Pininfarina, u vlasništvu grupe Mahindra, pokrenuta je u travnju 2018. s ciljem razvoja i proizvodnje luksuznih električnih automobila visokih performansi. Najavljeni PF0 na kojoj je ostvarena suradnja S Rimcem, prvi je vlastiti automobil s Pininfarina potpisom, bit će otkriven 2019. godine, a trebao bi imati oko 2000 KS i ubrzanje do stotke ispod 2 sekunde!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:46