TRADICIONALISTI U ČUDU

ADIO SURADNJI S FERRARIJEM Maserati uskoro postaje marka samo s električnim modelima. U svibnju će izdati objavu sa svim detaljima novog smjera...

 
 Maserati

Maserati je sredinom prošle godine najavio kako od 2021. godine ukida suradnju s Ferrarijem te da više neće ugrađivati njihove motore u svoje modele.

Bila je to poprilično iznenađujuća odluka, a mnogi su se i zapitali što onda možemo u budućnosti očekivati. No iz dana u dan slika Maseratijeve budućnosti nam je jasnija, a to je plan da će sve pomalo prelaziti na struju.

Talijanska tvrtka konačno je objavila izvješće u kojemu daje naznake kako će se sve odvijati. Predviđeno je da do kraja godine iz tvornice u Modeni izađe superautomobil koji će u ponudi imati i električnu verziju.

S obzirom na tako složenu rečenicu, moguće je pretpostaviti da će u ponudi još biti i verzija s benzinskim motorom ili barem hibrid.

Naime, Maserati je već u studenom prošle godine objavio „špijunske“ fotografije njihovog superautomobila sa središnje-smještenim motorom pa otprilike znamo što bismo mogli očekivati.

Također, u izvješću je navedeno da prvi automobil koji će doživjeti elektrifikaciju je upravo Ghibli u hibridnoj verziji, a početkom sljedeće godine već možemo očekivati i potpuno električne modele GranTurismo i GranCabrio.

Naime, nije ni čudno da se Maserati odlučio na ovakvu transformaciju brenda, s obzirom na to da je grupacija FCA nedavno uložila 867 milijuna dolara u tvornicu Mirafiori gdje će se u budućnosti proizvoditi ovi sportski automobili, a namjerava uložiti i još toliko u tvornicu Cassino gdje će se proizvoditi SUV Levante.

Detaljnija slika Maseratijeve budućnosti može se očekivati u svibnju ove godine jer talijanska tvrtka tada planira napraviti veliki događaj koji će susresti poglede u prošlost i poglede u budućnost ovog luksuznog brenda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:49