PRENOSE AMERIČKI MEDIJI

AMERIČKI PREDSJEDNIK DONALD TRUMP nije oduševljen autonomnim automobilima, smatra kako je riječ o "ludosti" koja nikad neće funkcionirati!

 
 Youtube screenshot

Autonomni automobili sa sobom vuku niz pitanja vezanih uz samu "implementaciju" na cestu. I dok će neki reći kako je riječ o odličnom rješenju i kako sigurno predstavljaju budućnost transporta, neki smatraju kako im nije mjesto na cesti i kako se ne bi mogli voziti u automobilu "bez vozača". Među njima je i američki predsjednik Donald Trump. Naime, kako piše Axios, Trump je privatno izjavio kako su autonomni automobili "ludost" i kako nikad ne bi dopustio da ga "kompjutor" vozi.

Getty Images

Pritom su se pozvali na nekoliko drugih izvora uključujući Verge. Nadalje pišu kako Trump smatra kako autonomna vozila nikad neće funkcionirati. "Možete li zamisliti situaciju u kojoj sjedite na stražnjem sjedištu i odjednom automobil počne ludovati a vi ste potpuno bespomoćni, ne možete nikako reagirati", objavio je Trump. Njegovi stavovi mogli bi utjecati i na proizvođače takvih modela budući da za testiranja i prometovanje prvo trebaju dozvole koje se zasad u nekim državama, a nakon nesreće Ubera o kojoj smo pisali krenula je prava "hajka" na autonomne automobile koja se ipak s vremenom stišala.

Uber launches self-driving pilot in San Francisco with Volvo Cars
Getty Images

"Trump već naziva autonomne automobile smrtonosnim zamkama, tako da bi ga svaka vijest koja bi pojačala taj strah mogla nagnati na akciju", piše Axios aludirajući na to da bi Trump mogao "kočiti" razvoj, odnosno dozvole za autonomne modele. Kakvo je vaše mišljenje o ovoj tehnologiji i smatrate li da bi s autonomnim modelima broj nesreća bio manji ili veći nego sada? Svoje mišljenje podijelite u komentarima...

IZVOR: Axios, Verge

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:55