PROJEKT ‘TITAN‘

Apple ide naprijed s projektom: Autonomni električni auto na tržište bi mogao stići za 4 godine

Proces razvoja interno je poznat kao ‘Projekt Titan‘, traje od 2014. godine i dosad j doživio je niz drastičnih promjena

Appleov EV (render)

 Motor1

Čini se kako će Apple Car o kojem se već dugo priča postati stvarnosti, a nedavna izvješća pokazuju da tehnološki div iz Kalifornije naporno radi na njegovom razvoju i nada se kako će do 2025. godine sve biti spremno.

Prema nekoliko izvora, riječ je o potpuno autonomnom automobilu, a kompanije ima i cilj poboljšanja u odnosu na General Motors i Teslu, koji su trenutno vodeći kada je u pitanju tehnologija samovozećih automobila.

image

Appleov EV (render)

Motor1

Navodno, Apple je morao birati između proizvodnje automobila s ograničenim mogućnostima samovožnje, ali s dobrim upravljanjem i ubrzanjem, ili potpune autonomije koja ne zahtijeva nikakvu ljudsku intervenciju. Ovaj 'put' koštao bi znatno više i trebalo bi mnogo više vremena za razvoj, ali ovo je Apple i oni su se odlučili za drugi pristup.

Na čelu ovog projekta je Kevin Lynch koji je također nadgledao razvoj Apple Watcha. On je zamijenio Douga Fielda koji je u rujnu otišao u Ford, nakon tri godine provedene u Appleu. Field je prethodno bio glavni izvršni direktor u Tesli. Proces razvoja interno je poznat kao 'Projekt Titan', traje od 2014. godine i doživio je niz drastičnih promjena u navedenom razdoblju.

image

Appleov EV logo

AppleInsider

Ipak, čini se kako je Apple konačno definirao ciljeve i točno zna što želi od projekta 'Titan'. Prema planu, Apple Car će stići do 2025. godine, što je mnogo prije nego što se u početku predviđalo. Appleovi inženjeri prije samo nekoliko mjeseci vjerovali su da će za vozilo trebati još najmanje pet do sedam godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. listopad 2022 13:36