ne odustaju

Apple nastavlja sa svojim planovima za ‘iCar‘: Imaju više samovozećih prototipa od Mercedesa i Tesle

Njihov samovozeći park sastoji se od 67 auta i 201 vozača, što je znatno više od Tesle, koji raspoređuje 59 vozača u 14 auta

Apple One (digitalni render)

 Apple

Glasine o Appleovom ulasku u automobilsku industriju možda su utihnule otkako su dosegle vrhunac 2021. godine - kada su glasine o povezivanju Applea i Kije dovele do skoka dionica korejskog proizvođača automobila. Od tada su i Toyota i Porsche u trci, ali osim nekoliko sastanaka i šaputanja u prolazu, još uvijek ne znamo kako bi "iCar" izgledao.

image

Apple iCar (digitalni render)

CarScoops

Međutim, ono što znamo jest da Apple nastavlja sa svojim planovima za izlazak automobila na tržište. I, u potezu koji bi zasigurno natjerao tvrtku da se izravno uhvati u koštac s Teslom, činilo bi se da Apple stavlja "svoje karte" na autonomnu tehnologiju.

image

Apple EV (digitalni render)

Motor1

Prema izvješću MacReportsa, sudeći prema najnovijim podacima iz Programa autonomnih vozila kalifornijskog DMV-a, Apple je stalno povećavao broj autonomnih prototipa. Njihov samovozeći park sastoji se od 67 automobila i 201 vozača, što je znatno više od Teslinog broja, koji raspoređuje 59 vozača u samo 14 automobila. Appleova kalifornijska autonomna flota također je veća od Mercedesove, koji zapošljava 179 vozača za 55 automobila.

image

Apple One (digitalni render)

Apple

Apple još uvijek zaostaje za Waymom (971 vozač i 326 automobila), Cruiseom (414 vozača i 709 automobila) i Zooxom (1021 automobilom i 167 automobila), dok Nvidia bilježi veći broj vozača na 262, ali upravlja s mnogo manje automobila, sa samo 13.

Druge informacije prikupljene iz izvješća su da su Appleovi automobili bez vozača sudjelovali u 16 sudara - od kojih je zadnji bio manji udar u rubnjak, koji se dogodio dok se automobilom upravljalo ručno.

image

Apple iCar (digitalni render)

CarScoops

Dakle, dok Apple ne gleda na izgled svog prodora u svijet automobila, barem znamo da njegov tim testera raste. Iako proizvođač iPhonea možda nije pronašao partnera s kojim bi proizveo automobil, izvješće krajem prošle godine sugeriralo je da bi projekt mogao završiti 2026.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. rujan 2023 23:50