SNAŽAN KAO BIK

AUDI RS3 Limuzina: 400 KS omogućava ubrzanje do stotke za samo 4,1 sekunde

U prodaju dolazi 2017. godine, a uz poboljšane performanse nudi i više tehnologije
 Audi

Jedna od atrakcija na Audijevom štandu u Parizu svakako je novi RS3 u limuzinskoj verziji. Pogonjen je 2,5-litrenim TFSI motorom sa 5 cilindara koji razvija 400 KS, što ga čini 33 KS jačim od svog prethodnika. Uz to, motor je sada lakši za 22 kg. Uparen sa automatskim 7-stupanjskim S-tronic mjenjačem s dvIje spojke i Quattro pogonom, ubrzava do stotke za 4,1 sekunde, a maksimalna brzina ograničena je na 250 km/h. Moguće je i maknuti blokadu te onda RS3 limuzina juri do čak 280 km/h.

Foto: Audi

Vozaču su na raspolaganju od prije poznata tri načina vožnje: "comfort", "auto" i "dinamic". Što se vizualnog dojma tiče, ističu se redizajnirana Matrix LED svjetla , karbonski difuzor i dvije velike ispušne cijevi. Naplatci su 19-inčni upareni sa gumama dimenzija 235/35 R19, dok se uz doplatu mogu dobiti prednje gume dimenzija 255/35 R19. Za one najzahtjevnije uz doplatu je moguće naručiti keramičke kočnice.

U unutrašnjosti dominira 12,3-inčni digitalni zaslon specifičan za nove Audi modele, a u ponudi je i wi-fi hotspot koji omogućuje putnicima surfanje internetom tokom vožnje. Za držanje se brinu sportska sjedala. Od materijala prevladava alkantara i koža. U prodaji bi se trebao naći sredinom iduće godine, cijene još nisu objavljene, no oni koji su dosad gledali prema Mercedesu CLA 45AMG sada imaju razloga pogledati i u Audijev izlog...

POGLEDAJTE VIDEO:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:22