APENINSKA AVANTURA

AUTOKLUBOV „GRAND TOUR“ SA ŠKODOM KAROQ: od Zagreba do juga Italije u potrazi za najljepšim panoramskim cestama

Naši putopisci su trenutno u Italiji u gradu Lecceu, na samoj potpetici Apeninskog poluotoka gdje su se uputili iz Zagreba u potrazi za najljepšim panoramama i cestama juga Italije. Bit će to i dobra desetodnevna maratonska provjera svih kvaliteta novog kompaktnog SUV-a Škode Karoq 2.0 TDI 150 4x4 DSG...
 Ivan Lacković

Preko Trsta, Venecije, Firence i Rima stigli smo do pitoresknih pokrajina juga Italije Apulije, Kampanije, Basilicate i Molisea, a dosad smo posjetili Napulj, Sorrento, obalu Amalfi, Capri, Materu, Brindisi, Lecce i Bari od većih gradova, o čemu ćete moći čitati u seriji putopisa u tiskanom izdanju.

Ivan Lacković / KL-Photo

Ovakvo „Grand tour“ putovanje Italijom, kako su ga prije 200 ili 300 godina nazivali dokoni mladi engleski plemići koji su putovali u Italiju u istraživanje srca i duše zapadne civilizacije sada smo izveli i mi, ali u skladu s vremenom u automobilu, a što smo sve na putu dobili od češkog SUV-a također ćemo ubrzo obraditi i o čemu ćete moči čitati.

Ivan Lacković

Činjenica jest kako ovakvo iznadprosječno korištenje automobila na putu dugom 5000 kilometara u deset dana s bezbroj zatvaranja i otvaranja vrata, paljenja i gašenja motora ili stalnog korištenje multimedije baca jedno novo svjetlo kada je u pitanju testiranje svojstava automobila.

Ivan Lacković

Zasad tek recimo da smo požalili što smo vozili na 19 colnim naplacima svaki put kad bi se našli na lošem asfaltu ili izvan njega, da park pilot sustav djeluje prerevno što zna biti iritirajuće, dok su praktičnost i prostranost jedna velika kvaliteta Karoqa. Baš kao i potrošnja 1,6 tona teškog automobila s pogonom na sve kotače, koja nas je upravo oduševila na ovom putovanju… Uskoro donosimo više…

Ivan Lacković

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:56