AKTUALNO

BACA RUKAVICU MERCEDESU: Ovo je novi BMW M8 Competition sa 4,4-litrenim V8 motorom snage 625 KS!

 
 BMW

Dugoočekivani BMW M8 napokon je predstavljen, i to odmah u coupe i kabrio izvedbi, kao i u paprenoj Competition varijanti. Iako smo izgled mogli očekivati zbog fotografija koje su slučajno procurile na internet još prije nekoliko mjeseci, sada je moguće vidjeti bavarski ponos u punom sjaju. Ispod poklopca se očekivano nalazi twin-turbo V8 motor koji razvija 600 KS uz 750 Nm okretnog momenta u M verziji. Kome to nije dovoljno, nudi se i posebna Competition izvedba čija snaga raste na 625 KS! Performanse? „Obične” M izvedbe do stotke jure za 3,3 sekunde, odnosno 3,4 sekunde (kabrio), dok papreni Competition stotku hvata za niske 3,2 sekunde! Pogon je naravno na sve kotače, a vozači mogu uključiti i tzv. Drift mode uz koji se sva snaga prenosi na stražnje kotače.

Foto: BMW

Osim ludih performansi, M8 će vlasnicima nuditi najvišu dozu luksuza, pa se tako u unutrašnjosti nalazi kožna sjedala s M oznakama, digitalni kokpit, veliki središnji zaslon i ambijentalno osvjetljenje.

Vozači mogu birati između nekoliko načina vožnje: Road, Sport, Track (rezervirano za Competition izvedbe). Dakle, Mercedes S63 AMG Coupe i ostak društva dobili su opakog konkurenta. Prve isporuke trebale bi krenuti u listopadu, a u Velikoj Britaniji su već objavljene i cijene koje kreću od 123,435 funti za M8 Coupe...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 12:40