INOVATIVNA UPOTREBA SENZORA

BIOMETRIJSKI SENZORI ZA PRAĆENJE vozača uskoro u Fordovim modelima!

Ford

U suradnji s kompanijom Flex, Ford planira ugraditi ove senzore u buduće automobile kako bi pratili stanje vozača i alarmirali u slučaju potencijalnih problema

Ford intenzivno radi na razvoju autonomnih i električnih modela o čemu smo već i pisali, a sada su se pojavile nove infromacije vezane uz inovativno korištenje tehnologije. Naime, nova generacija Fordovih modela mogla bi biti opremljena biometrijskim senzorima.

To je želja izvršnog direktora Marka Fieldsa. Prema pisanjima magazina Fortune, Fields je u kontaktu s kompanijom Flex koja se izradom takvih senzora, dosad doduše za svrhe praćenja vježbanja, ali uskoro bi mogli služiti i za praćenje stanja vozača. Ford i Flex već su surađivali prilikom izrade senzora za poluautonomnu vožnju. Na konferenciji u San Diegu čelni čovjek Flexa, Michael Mendenhall, pojasnio je što bi ovi senzori sve mogli očitavati: "Senzori bi mogli konstantno pratiti stanje vozača, a posebno bi korisna bila detekcija umora vozača. Senzori bi prenijeli te informacije automobilu koji bi onda izdao upozorenje vozaču".

Ford
 

Osim biometrijskih senzora, postoji opcija da će Ford u buduće modele ugrađivati i senzore koji bi detektirali je li u automobilu ostalo dijete ili primjerice pas, te bi u tom slučaju alarmirali vlasnika.

Izdvajamo

Iz drugih medija