KONCEPT

BMW X2 Concept: dinamičnija i atraktivnija alternativa modelu X1

Koncept pokazan u Parizu nagovješta kako bi mogao izgledati serijski model koji stiže polovicom 2018. godine
 BMW

Na BMW štandu u Parizu našao se koncept X2. U odnosu na bratski X1 s kojim će, kada 2018. godine dođe u proizvodnju dijeliti proizvodnu traku u Regensburgu, izgleda sportskije i agresivnije. BMW je ponovno iskoristio svoju "čarobnu" formulu s kojom im zasad, prema prodajnim rezultatima, odlično ide. Model X2 predstavlja svojevrsnu sportsku alternativu modelu X1, isto kako primjerice X4 i X6 predstavljaju sportske alternative modelima X3 i X5.

Foto: BMW

Na prednjem dijelu ističe prednja maska i naglašeni otvori za zrak, a svjetla koriste lasersku tehnologiju. U oko odmah upadaju i 21-inčni naplatci. Usku retrovizori sa elementima od brušenog aluminija pojačavaju sportski dojam, a dodatnu dozu agresivnosti daju 2 ispušne cijevi. Iako je vjerovatno da će prije samog predstavljanja serijskog modela neki od elemenata sa koncepta biti odbačeni, sigurno je da će sama linija automobila ostati ista, čime će BMW opasno zaprijetiti modelima poput Range Rover Evoquea i Mercedesa GLC.

Što se motorizacije tiče, benzinski motor u ponudi bi trebao biti 2,0-litreni sa 192 KS. U ponudi bi se trebala naći tri dizelska motora sa turbo punjačima snage 150 KS, 190 KS, odnosno 231 KS. Slabiji motori pokretat će modele sa prednjim pogonom, dok će jači biti rezervirani za modele opremljene xDrive pogonom na sva četiri kotača.

Očekuje se da bi početna cijena trebala bi biti oko 300 tisuća kuna, a serijski model će se u prodaji naći u drugoj polovici 2018. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 19:41