ONA MU JE TRN U PETI

CLARKSON PONOVNO 'ISCIPELARIO' GRETU THUNBERG 'Ona je idiot, zbog nje su mladi zamrzili automobile i više ne gledaju automobilističke emisije!'

 
 Profimedia

Clarksona, Maya i Hammonda gledat ćemo u automobilističkom showu The Grand Tour još najmanje dvije sezone, a četvrta će se emitirati uskoro, 13. prosinca kao i do sada na Amazon Primeu.

Pritom je odlučeno da trojac sljedeće dvije sezone odradi kao specijale u kojima ćemo vidjeti mnoštvo akcije, neobičnih izazova, automobila ali i drugih prijevoznih sredstava.

No, ususret novoj sezoni, naime, Jeremy Clarkson nije odolio, a da se još jedanput ne obruši na mladu klimatsku aktivisticu Gretu Thunberg.

Izjavio je kako Greta uopće ne pridonosi sprječavanju klimatskih promjena te je optužio kako je svojim djelovanjem i izjavama potpuno uništila interes mladih ljudi za automobilističke emisije poput The Grand Toura, štoviše i za automobile uopće.

16-godišnja Šveđanka postala je prepoznatljiva figura u borbi protiv klimatskih promjena, a Clarkson tvrdi da je s obzirom na to da ima veliki utjecaj na dio mladih ljudi, kod njih stvorila dojam kako su automobili zlo koje valja iskorijeniti.

Za The Sun je izjavio, a prenosi Metro, kako svatko tko ima ispod 25 godina više ne gaji baš nikakav nikakav interes za automobilima upravo zbog Grete Thunberg koja je „ubila show”.

Getty Images

Dodao je da je taj prezir prema automobilima u dječjim glavama zbog nje, a podržao ga je i kolega Richard Hammond, ali i priznao da problem s globalnim zagrijavanjem doista stoji i da je na posljedice već i sam naišao te da za rješavanje tog problema postoje bolja rješenja od onih Grete Thunberg.

"Samo budala ne mijenja mišljenje kad se suoči s nepobitnim dokazima", rekao je Clarkson i dodao - ”pitanje kako se ozbiljno pozabaviti borbom protiv klimatskih promjena”.

"Greta Thunberg je idiot. Ide okolo i govori kako je jedino sigurno da ćemo svi umrijeti. Draga moja tako nećeš riješiti ništa”, završio je u svom stilu...

Trojac u jednoj od epizoda u nadolazećoj sezoni razgovara o učincima globalnog zatopljenja vozeći se na biciklima u Vijetnamu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 18:23