VIZIJA BUDUĆNOSTI MARKE

CUPRA TAVASCAN: Atraktivni konceptni SUV s 306 KS spreman za premijeru u Frankfurtu!

 
 Cupra

Cupra koja je odnedavno zaseban brend na salonu u Frankfurtu će pokazati svoju viziju budućnosti, i to u obliku novog koncepta pod nazivom Tavascan, prema selu u Španjolskoj. Riječ je o električnom SUV modelu postavljenom na MEB platformu za čiji se pogon brinu tri elektromotora ukupne snage od 306 KS.

Foto: Cupra

U praksi to znači ubrzanje do stotke za 6,5 sekundi. Baterija je pritom integrirana u podnicu kako bi se osiguralo nisko težište automobila i samim time bolje vozne karakteristike. Mnoge će naravno zanimati ono što je kod električnih automobila najčešće pitanje – a to je doseg. Prema riječima proizvođača, Cupra Tavascan s jednim punjenjem baterije prelazi impresivnih 450 km prema novom, strožem WLTP ciklusu.

Vizualno izgleda prilično futuristično, a ističe se uskim LED svjetlima, masivnim 22-inčnim naplacima u obliku turbina, nisko smještenim logom u LED tehnologiji kao i atraktivnim povezanim LED svjetlima straga koja također imaju inkorporiran logo Cupre u LED tehnologiji. U unutrašnjosti u koju se mogu smjestiti četiri odrasle osobe dominiraju atraktivno dizajniran upravljač, 12,3-inčni digitalni kokpit i 13-inčni središnji zaslon, a za potpuni dojam brinu se ambijentalno osvjetljenje i mnoštvo alkantare. Atraktivni koncept bit će glavna zvijezda Cuprinog štanda na nadolazećem salonu u Frankfurtu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:29