POZNATI ZA VOLANOM

DANI OLMO ZA AUTO KLUB: Nisam za jurnjavu, a Infiniti sam već krstio turom do Barcelone

Jedva je skupio osam mjeseci vozačkog staža i jasno je da se puno bolje snalazi na travi nego za volanom. Ali Olmo ne dopušta da ga se tretira kao vozača od točke A do točke B. Već je počeo uživati u vožnji
 Marko Miščević

Nije da pratim nogomet onako kako sam to radio nekad, na dnevnoj bazi kao sportski novinar. Ali nešto o Dinamu ipak znam. Recimo, znam kako izgleda Dinamov reprezentativac Bruno Petković, a znam i da mladi španjolski reprezentativac Dani Olmo izgleda drugačije. Pa ipak, posumnjao sam u svoje krhko znanje tog ranog poslijepodneva pod južnom tribinom Dinamove ljepotice. Očekivao sam naime Petkovića, pripremio se za njega, pročitao važno i nevažno o tom talentiranom nogometašu koji u 25. godini igra svoj najbolji nogomet.

Evo ga! Tvoj je..., bile su riječi Dinamova glasnogovornika Alena Lesičkog, nekadašnjeg kolege iz Jutarnjeg lista. I doista, predamnom je stajao naš prvi kandidat za novi serijal Poznati za volanom.

Foto: Marko Miščević

Manje je važno što sam očekivao Petkovića, a dočekao Olma. Uostalom, mladi je Katalonac vruća roba kako god okrenuli. Najskuplji Dinamov nogometaš, službeno najbolji pojedinac nedavno završenog europskog prvenstva mladih nogometaša...

Dani, nećemo o nogometu, to znam da ti ide. Čestitam na napretku, čestitam i na skorašnjem transferu, gdje god otišao. Zanima me kakav si za volanom?

- Ok, reći da sam dobar, a vozim tek osam mjeseci... Bilo bi malo bez veze. Ali ja stvarno mislim da nisam loš. Za početnika, naravno (smijeh)

.

Čujem, Smart je češće u akciji. Ali danas si se dovezao Infinitijem Q 50. Malo je bučniji. Sklon si dizelu?

- Ma ne znam. Ovo je bio automobil koji mi se jako svidio. I dobio sam odličnu cijenu. Nekako mi se činilo da je to prilika koja se ne propušta.

Koliko konja ima ta tvoja bijela lađa, znaš li?

- Nemam pojma, hahaha... Dovoljno.

Ok, osam mjeseci je doista malo. Je li bilo kakvih avantura, možda bliskih susreta s policajcima? Nogometaši često imaju tešku nogu na gasu.

- Ja ne. Eto, u osam mjeseci me niti jednom nije zaustavila policija. A zašto i bi? Rekoh da sam dobar vozač, a ne da sam natjecatelj. I da, položio sam u Zagrebu, bez padova na ispitu.

Načuo sam da si ipak „kršten“ kao vozač. Jedna vrlo ozbiljna ruta je iza tebe.

- Da. Vozio sam do Barcelone.

Avioni preskupi?

- Ma neee.. Htio sam autom. Nisam bio sam, ali moram se pohvaliti da sam vozio uglavnom ja.

To je ozbiljan pothvat. Jesi li se odmarao kako propisi nalažu?

- O, da. Odmarao sam se dovoljno. Ali svejedno je to bila avantura. Zasad, najizazovnija vozačka. Svidjelo mi se i jedva čekam priliku za neku novu dugu vožnju. Jer ovo od stana na Ravnicama do treninga, pa to je jedva pet minuta. Ne zagrije mi se auto, već sam stigao.

Onda se ili preseli dalje od stadiona ili pronađi alternativni put, preko Tomislavca. Zagrijat će se auto svaki put.

- A ne, to bi tražilo puno vremena. Ovo je skroz u redu. Bit će prilike za zagrijavanje. I auta i mene kao vozača. Ali voziti baš volim i drago mi je da sam gost ove vaše vozačke rubrike. Kad izlazi broj?

Taman nakon što isprašite Mađare. Dok ćeš pobjedu proslavljati negdje uz lošu, hrvatsku inačicu paelje, vrijedni će grafičari pretvarati ovaj naš razgovor u slovo na papiru.
- Polako, nismo još dobili.

Jaki su oni, ali ne dovoljno. Predviđam po jedan tvoj i Petkovićev pogodak, taman za vrijednih 2-0.

- Bilo bi lijepo baš tako...

Nasmijan, solidnog znanja hrvatskog jezika, prilično je samouvjereno pokrenuo svoj dizelski Infiniti Q 50. Krene li karijera nizbrdo, uberovac uvijek stigne postati...

Infiniti ga je oduševio dizajnom eksterijera i interijera te ga pokazuje novinaru Auto kluba. Olmo je 8 mjeseci ponosni vlasnik hrvatske vozačke dozvole

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 23:55