Digitalno utrkivanje

Digitalni motorsport stigao u Hrvatsku, prvo revijalno natjecanje održava se već na predstojećem Infogameru

Hrvatski auto i karting savez je krajem rujna krenuo u razvoj digitalnog motorsporta kao platforme za regrutaciju mladih, nadarenih vozača.
 Getty Images

Hrvatski auto i karting savez (HAKS) nedavno je, krajem rujna, osnovao Komisiju za digitalni motorsport, s ciljem popularizacije digitalnog motorsporta i stvaranje okvira u kojem bi se mogla organizirati natjecanja u digitalnom motorsportu.

Članovi su Dujo Bilić (predsjednik), Davor Sertić i Miro Zrnčević, dok će Davorin Štetner, ove godine izabrani predsjednik HAKS-a, aktivno sudjelovati i u radnoj skupini Svjetske automobilističke federacije (FIA) za digitalni motorsport, čiji je cilj pronaći najbolje rješenje za tranziciju vozača iz digitalnog motorsporta u realni i obrnuto.

LONDON, ENGLAND - MAY 11: A general view of the competition room during the Project CARS 2: 2019 Playseat® SMS-R Series Finals on May 11, 2019 at Mercedes-Benz world in London, England. (Photo by Clive Rose/Getty Images)
Getty Images

Prvi konkretan potez zbit će se već na predstojećem, osmom izdanju Infogamera, jednog od najvećih gaming sajmova i festivala u svijetu, koji se održava na Zagrebačkom velesajmu od 12. do 17. studenoga.

Gran Turismo

U organizaciji Kreator Gaminga, dijela TV platforme specijalizirane za praćenje svih oblika motorsporta te pod pokroviteljstvom Hrvatskog auto i karting saveza ondje će se održati revijalno natjecanje u vozačkoj simulaciji Gran Turismo. U tu svrhu već su osigurana četiri simulatora Playseat, na kojima će zainteresirani moći pokazati svoje vozačke vještine.

Svakoga dana zainteresirani posjetitelji će od 10 do 16 sati voziti kvalifikacije te će imati jednake uvjete na stazi i voziti isti, jednako podešen trkaći automobil. Četiri vozača s najboljim vremenima plasirat će se u večernja finala, a tek ovdje slijedi pravi spektakl. U finalu će se, naime, svakom igraču pridružiti jedan profesionalni vozač utrka i natjecat će se momčadski, s jednom ili dvije unaprijed zadane promjene u virtualnom boksu. Svoj dolazak već su potvrdile vozačke zvijezde poput Juraja Šebalja, Nike Pulića i Daniela Šaškina, tako da će finala sigurna biti zanimljiva za pogledati. A najbolji parovi iz četiri finalne večeri naći će se u velikom finalu na rasporedu posljednjeg dana ovogodišnjeg Infogamera, u nedjelju 17. studenoga.

Najbolje očekuju i vrijedne nagrade, pa se svakako isplati sudjelovati u ovom revijalnom događaju koji najavljuje i mnogo ozbiljnije stvari.
Iako je riječ o digitalnih utrkama, prijave će biti moguće isključivo na licu mjesta, i to kod atraktivnih hostesa na štandu koji je u tu svrhu već zakapario Monster.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:24