AKTUALNO

DOBRE VIJESTI ZA LJUBITELJE VW-a: novi Golf GTI i R dolaze već dogodine! GTI će imati oko 300 KS, dok će Golf R biti kralj klase po performansama

 Pinterest

Prošli tjedan Volkswagen je objavio kako će predstavljanje novog Golfa 8. generacije biti odgođeno, te da će se tako dugoočekivani model na tržištu naći tek početkom iduće godine. Ipak, dobre vijesti dolaze za sve ljubitelje paprenih GTI i R verzija popularnog Golfa. Naime, mnogi su mislili da, budući da je premijera običnog modela odgođena, sportske verzije nećemo vidjeti dogodine. No, to nije slučaj! Naime, glasnogovornik Volkswagena za Australiju objavio je kako će i Golf 8 GTI i Golf 8 R stići već 2020. godine! U intervjuu za Wheels magazin izjavio je kako će u trećem kvartalu iduće godine stići GTI, dok će R verzija uslijediti kasnije iste godine. Iako trenutno nema službenih potvrda za Europu, za očekivati je kako će se u Njemačkoj GTI i R nuditi još i prije.

Dakle, ljubitelji hot-hatch modela i tuninga uskoro će doći na svoje. Što se tiče samih informacija o modelima, u Volkswagenu su zasad objavili kako će novi Golf R biti "fantastičan automobil i kralj klase prema performansama", prenosi portal Motor1. Ispod poklopca će se i dalje ugrađivati 2.0 TSI motor, naravno u dorađenoj izvedbi s više KS i okretnog momenta nego kod još uvijek aktualne generacije. U svakom slučaju - s nestrpljenjem čekamo ove paprene modele!

*Napomena: na naslovnoj slici je render preuzet sa Pinteresta

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:24