IGRAO NA SIGURNO

DOJADILI MU STALNI KVAROVI DIABLOVOG V12 MOTORA Umjesto Lamborghinijevog stroja ugradio pouzdani LS3 V8 iz Chevroleta Corvette! 'Preporodio sam se!'

 
 Craigslist

Poznata je izreka da se svetinja ne dira, ali u automobilskom svijetu ona vrlo često biva taknuta.

Mnogi vlasnici sportskih automobila često vole zamijeniti motor nekim snažnijim kako bi dobili bolje performanse, ali postoje određeni automobili za koje je nepisano pravilo da jednostavno moraju biti takvi kakvi jesu.

Jedan takav primjerak koji je „taknuo svetinju“ našao se na američkom oglasniku Craigslist, a riječ je Lamborghiniju Diablu iz 1995. godine s ugrađenim LS3 motorom V8 iz Corvette.

Vlasnik navodi kako je nekada posjedovao Diablo s njegovim originalnim motorom V12, ali s obzirom na brojne kvarove i vrlo skupo održavanje, jednostavno se više nije mogao nositi s time.

Tako je jednoga dana odlučio da će prodati svojeg serijskog Lamborghinija i zamijeniti ga za primjerak kojemu je u požaru potpuno uništen motor. Upravo je to bila „isprika“ da u njega ugradi znatno pouzdaniji, ali prema njemu i bolji, motor LS3 V8 od General Motorsa.

Motor je, prilikom ugrađivanja, pripasan s mjenjačem od Porschea 911 te je snaga podignuta na 550 konjskih snaga po uzoru na Diablo VT 6.0 iz 2001. godine.

Vlasnik navodi da mu je život znatno ljepši otkad je ugradio ovakvu kombinaciju jer više nema toliko velike troškove održavanja, a i sam automobil vrlo rijetko se kvari.

Osim toga, unutrašnjost je diskretno uređena s grijanjem sjedala, sakrivenim držačima čaša i boljim audio sustavom. Izvana su samo dodani alu naplatci od Lamborghinija Murcielaga, kako bi Diablo još uvijek izgledao poprilično serijski.

Prodavač ističe kako je ovaj Lamborghini konačno u savršenom stanju za duža putovanja, u što se i on sam uvjerio. Trenutno na satu piše da je prošao tek nešto malo više od 18 tisuća kilometara, ali nije poznato radi li se o kilometraži motora ili šasije.

No cijena za ovakav primjerak od 105 tisuća dolara (oko 700 tisuća kuna) još uvijek zvuči vrlo razumno, s obzirom na to da nema originalan motor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:03