VIDEO

DOLAZI USKORO: objavljen prvi teaser osvježenog Mercedesa GLC Coupe!

 
 Facebook video screenshot

Mercedes je u Ženevi predstavio novi GLE 53 AMG, CLA Shooting Brake, AMG GT R Roadster, EQV te osvježeni GLC. Vodstvo marke očito je promislilo i zaključilo kako bi s još jednom premijerom pretjerali i zapravo previše razvodnili pažnju novinara i posjetitelja, pa će osvježeni GLC Coupe tek biti predstavljen. I to vrlo brzo, budući da su u Mercedesu već odlučili objaviti prvi teaser u kojem možemo vidjeti novi svjetlosni potpis prednjih i stražnjih svjetala.

Sličnu stvar vidjeli smo i kod novog GLC-a, a osim promjena izvana GLC je dobio naprednu tehnologiju i 12,3-inčni digitalni kokpit u unutrašnjosti, pa je za očekivati kako se iste promjene očekuju i na GLC-u Coupe. Naravno, tu je i sada već poznati MBUX infotainment sustav koji koristi umjetnu inteligenciju.

Što se tiče motora, očekuje se ista priča kao i kod osvježenog GLC-a. Ispod prednjeg poklopca kupci će tako moći birati potpuno nove motore, a riječ je o gami dizelskih i benzinskih četverocilindraša. Tako kod benzinskih modela dosadašnji M274 stroj zamjenjuje novi M264, a kod dizelskih modela dosadašnji OM651 mijenja novi OM654. Novi motori predstavljaju napredak u smislu smanjenja potrošnje goriva i smanjenja CO2 emisija, a naravno više detalja bit će poznato nakon same premijere. A kad će ona biti? U Mercedesu nisu precizirali, no salon automobila u New Yorku svoja vrata otvara idući mjeseci pa je za očekivati da će tamo biti premijera za javnost...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:24