AKTUALNO

DORAĐEN DO SAVRŠENSTVA Procurile slike redizajniranog Mercedesa S-klase

Iako će svjetsku premijeru imati na salonu u New Yorku u travnju, na internetu su se pojavile špijunske slike modela sa proizvodne trake...
 Saudishift.com

Aktualna verzija Mercedesove S-klase na tržištu je gotovo 4 godine, a u Mercedesu su odlučili predstaviti osvježenu verziju koja bi prema nekim nagađanjima svjetsku premijeru trebala imati na salonu automobila u New Yorku u travnju. Ipak, kako to često biva, netko od zaposlenih (ili netko tko se zbog nemara i nepažnje osiguranja našao gdje nije trebao) uspio je slikati redizajniranu S-klasu u proizvodnom pogonu prije službene premijere. Slike je prenio portal Saudishit.com , a kao što se moglo očekivati, vizualne promjene su diskretne. Tako su promijenjeni branici, nastavak auspuha, a kao i kod većine današnjih redizajna, sitne promjene vidljive su na svjetlima.

Saudishfit.com

U unutrašnjosti je najveća novost upravljač koji je sada isti kao u S-klasi Coupe. Osim toga, prema slikama se čini kako je digitalna instrumentna ploča dodatno proširena, a uklonjen je okvir koji je dijelio digitalne instrumente i multimedijski sustav. Šuška se i kako će redizajnirana S-klasa nudit će upravljanje multimedijskim zaslonom pomoću gesti (viđenu u BMW modelima). Osim toga, od tehnologije se navodi i poboljšani sustav autonomne vožnje.

Saudishift.com

Još jedna zanimljivost koja se iz ovih slika vidi je oznaka modela u kojoj stoji "S 560".

Saudishift.com

Prema navodima stranice Saudishit.com na kojoj su slike objavljene, riječ je o zamjeni za model "S 550", a ispod poklopca bi se trebao naći 4,0-litreni biturbo V8 motor koji će zamijeniti 4,7-litreni V8 iz modela S 550. Spomenuti motor obujmom je manji, ali je zato snažniji i efikasniji.

Osvježena S-klasa dobit će i novi redni šestak uparen s električnim kompresorom koji obećava performanse V8 motora uz efikasnost manjeg rednog šestaka. Prodaja redizajnirane S-klase počinje u drugoj polovici godine, a više informacija bit će dostupno nakon spomenute svjetske premijeru koju ćemo vjerojatno vidjeti u New Yorku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. lipanj 2023 12:13