FOTO, VIDEO

EKSKLUZIVNO IZ DÜSSELDORFA: Ovo je nova Ford Puma, crossover koji se smješta između manjeg EcoSporta i veće Kuge, a kod nas stiže već krajem godine!

 
 Marko Miščević

Prošli mjesec smo, kao jedini medij iz Hrvatske, posjetili Düsseldorf kako bi u posebnom studiju prvi puta vidjeli potpuno novu Ford Pumu, a sada vam napokon i službeno možemo donijeti sve detalje. Na spomen imena Puma vjerojatno će mnogima na pamet pasti coupe sa kraja 90-ih, no ovdje je riječ o potpuno novom modelu koji je od stare Pume posudio samo ime. Naime, riječ je o crossoveru koji će zasigurno postati pravi hit na tržištu, a ujedno će i popuniti rupu u ponudi Fordovih modela budući da se smješta između manjeg EcoSporta i veće Kuge.

Foto: Marko Miščević

Krenimo od samog dizajna - već u razgovoru sa Amkom Leenartsom, šefom dizajna Forda za Europu shvatili smo koliko su u Fordu ponosni na dizajn Pume. Optimističan i atletski dizajn glavne su odlike koje su bile na pameti dizajnerima, a moramo priznati kako im je u tome i uspjelo te je Puma jedan od najatraktivnijih modela u svojoj klasi. Ipak, znamo kako dizajn nikad nije dovoljan, pa se tako mislilo i na praktičnost. "Ljudi ne žele kompromise", ističe nam Leenarts te dodaje kako Puma ima najveći prtljažnik u svojoj klasi - broji čak 456 litara! Uz to, zahvaljujući dubokoj podnici moguće je prevoziti različite visoke predmete. I da, uz sve to, na stražnjoj klupi može bez problema sjediti osoba od 187 cm. Palac gore za Ford. Pogledajte naš video iz studija sa svim detaljima:

Elementi iz unutrašnjosti su poznati iz drugih novih Ford modela, prije svega nedavno predstavljene Kuge i novog Focusa. Novost je 12,3-inčni digitalni kokpit za različitim prikazima ovisno o tome u kojem se načinu vožnje automobil nalazi.

Ponudu motora otvara 1,0-litreni EcoBoost sa 95 KS, a slijedi ga verzija sa 125 KS. Tu su i mild-hibrid verzije od 125 KS i 155 KS, a mislilo se i na ljubitelje dizelaša pa će tako 120 KS snažna dizelska verzija također biti dostupna, doduše nešto kasnije...Puma na naše tržište dolazi do kraja godine, a cijene još nisu poznate, no jasno je kako će one biti veće od onih za EcoSport i manje od onih za novu Kugu koja, doduše, također tek dolazi na tržište, pa ćemo za neke točnije izračune ipak trebati pričekati. Dodatne informacije o Fordovom novitetu od kojeg se puno očekuje možete potražiti u novom broju Auto kluba koji izlazi u petak 25. lipnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 06:48