StoryEditor
KRALJ KLASE OPET POKAZAO NOVO LICE

EVOLUCIJA IZVANA, REVOLUCIJA IZNUTRA: Novi Volkswagen Golf opet uhvaćen na testiranjima bez kamuflaže, evo i kada se očekuje službena premijera

 
 Carscoops

I dok čekamo da novi Golf 8 i službeno bude predstavljen, svakih nekoliko tjedana internetom se prošire nove fotografije koje u principu otkrivaju – sve. Naime, iz nepoznatog razloga u Volkswagenu su odlučili završna testiranja raditi bez kamuflažnih folija. To naravno znači da špijunski fotografi nemaju pretežak zadatak, a mi tako dobivamo uvid u izgled automobila. Jasno je kako će izvana biti riječ tek o svojevrsnoj evoluciji budući da će Golf 8 i dalje podsjećati na još uvijek aktualnu sedmu generaciju.

Foto: Carscoops

Ipak, iznutra će doživjeti pravu revoluciju, i to digitalnu! Naime, uhvaćen je i interijer novog Golfa na kojem se najviše i radilo, pa se čak spominje da je premijera u Frankfurtu zapravo otkazana zbog dodatnog rada na usavršavanju infotainment sustava i dostupnih funkcija koje će biti kudikamo naprednije u odnosu na aktualnu generaciju. Tako će sustav cijelo vrijeme biti umrežen i vozači će imati mogućnost ažuriranja, pa će tako i nakon nekoliko godina moći imati napredne funkcije, nešto poput mobilnih uređaja.

Carscoops

Foto: Carscoops

Što se tiče tehničkih podataka, novi Golf 8 vozi se na dorađenoj MQB platformi, a trebao bi biti duži i širi. Ispod poklopca bi se trebali naći benzinski trocilindraši i četverocilindraši, različiti dizelaši kao i mild hibridna verzija. Vrh ponude činit će GTI i R verzije koje obje dolaze već dogodine. Kao što smo već spomenuli, ranije zakazana premijera na salonu u Frankfurtu je odgođena, a novi Golf trebali bi vidjeti u listopadu na posebnom događanju. Iz Volkswagena su objavili kako će tako model zapravo dobiti na ekskluzivnosti koju i zaslužuje, budući da će prilikom premijere sve oči biti uprte u njega, a ne i u ostalih stotinjak premijera na salonu. Naravno, i dolazak na tržište tako će biti pomaknut na početak iduće godine. Juergen Stackmann iz prodaje i marketinga Volkswagena za Automotive News je izjavio kako bi početak prodaje krajem godine oko Božića bio pogrešan potez budući da tada "nitko ne obraća pažnju", pa će tako prodaja započeti početkom iduće godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2020 01:03