FINO PEGLANJE

FACELIFT ZA SEAT LEON: španjolski kompakt stiže sa zategnutim borama i dva nova motora

Seat je pokazao fotografije osvježenog Leona, a iako se vanjskim izgledom nije bitno promijenio, u unutrašnjosti se nudi ambijentalno osvjetljenje, 8-inčni ekran pa čak i digitalni zaslon umjesto klasičnih instrumenata
 Seat

U Seatu su sa redizajniranim Leonom odlučili igrati na sigurno, pa se vanjski dizajn nije previše promijenio, što i ne čudi budući da je sadašnji Leon najprodavaniji Seatov automobil čiji je dizajn publika očito dobro prihvatila. Oni oštrijeg oka zapazit će širu prednju masku, redizajnirana LED svjetla te oštrije linije u odnosu na prethodnika.

Foto: Seat

U unutrašnjosti su promjene zato značajnije. Uz ambijentalno osvjetljenje, tu je i 8,0 inčni ekran koji je omogućio i smanjivanje broja prekidača na središnjoj konzoli. Kupci će uz doplatu moći dobiti i digitalni zaslon koji će zamijeniti klasične instrumente na kontrolnoj ploči (poznato iz Audi i VW modela). Od tehnologije se ističu sustavi automatskog kočenja, adaptivni tempomat i napredni sustav pomoći pri parkiranju.

U ponudi će se naći novi paket opreme pod nazivom Xcellence, koji nudi dodatnu dozu elegancije uz materijale poput kožu i alkantare u kombinaciji sa izborom različitih boja ambijentalnog osvjetljenja kabine.

Novosti ima i po pitanju motora. Riječ je o Volkswagenovom 1,0-litrenom TSI 3-cilindrašu snage 115 KS te 1,6-litrenom dizelašu, također snage 115 KS. Za one zahtjevnije tu su i jače izvedbe, poput 184 KS snažnog dizelaša koji dolazi u dizelskoj ST verziji, odnosno 180 KS snažan TSI za benzinsku ST verziju. Kupci će moći birati između izvedbi sa troja ili petora vrata, a u ponudi će biti i karavanska izvedba. Leon bi se prodaji trebao naći početkom sljedeće godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:22