U IŠČEKIVANJU

Ferrari u završnoj fazi testiranja: Evo što već sada znamo o novom 4X4 SUV-u Purosangue

Posljednjih mjeseci viđeno je mnoštvo prototipa Purosanguea, pri čemu možemo primijetiti tipičan oblik SUV-a poput Urusa i DBX-a

Ferrari Purosangue (digitalni render), ilustracija

 CarScoops

Prošle su skoro tri i pol godina godine otkako je Ferrari potvrdio da ulazi na tržište SUV-ova, kao rival Lamborghinija Urusa i Astona Martina DBX-a. Iako proizvođač i dalje u tajnosti drži ključne detalje o vozilu, potvrdio je da je njegovo lansiranje pred vratima tijekom objave financijskih rezultata za 2021. godinu.

image

Ferrari Purosangue SUV (prototip) screenshot

CarScoops

Posljednjih mjeseci viđeno je mnoštvo prototipova Purosanguea, pri čemu možemo primijetiti tipičan oblik SUV-a poput Urusa i DBX-a. Osim cjelokupnog oblika vozila, vrlo malo se zna o njegovom dizajnu jer je većina prototipova bila mješavina raznih dijelova Ferrarija i Maseratija.

image

Ferrari Purosangue (digitalni render)

AutoExpress

Za Purosangue se očekuje niz različitih pogonskih sklopova. Jedan pogonski sklop za kojeg se kaže da je još u razvoju je isti osnovni 2,9-litreni V6 hibridni sustav s dva turbopunjača kojeg koristi 296 GTB. Ovaj sklop sposoban je za 819 KS i 740 Nm okretnog momenta, i ako ga Purosangue zaista dobije, to bi ga učinilo najsnažnijim serijskim SUV-om. Da taj 2,9-litreni V6 ne koristi elektromotor, i dalje bi bio sposoban za 654 KS i imao prednost u odnosu na Urusa.

image

Ferrari Purosangue SUV (prototip) screenshot

CarScoops

Drugi izvještaji sugeriraju da će ipak biti riječ o 4,0-litrenom V8 s dva turbopunjača kojeg koristi SF90 Stradale – najsnažniji cestovni proizvod iz Maranella, iako u tom slučaju Purosangue ne bi dobio električne motore. Postoji čak i šansa da bi se mogao ponuditi atmosferski V12, iako je u ovo vrijeme ona zaista mala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2023 17:13