AKTUALNO

FORD KUGA osvježena po uzoru na veliki SUV Edge spremna na drugu rundu obračuna s VW Tiguanom

U skladu sa trendovima na tržištu, uz redizajnirana LED svjetla tu je i veća prednja maska čime se postiže dinamičniji izgled kao i novi 1,5-litreni dizelaš
 Ford

Prema istraživanjima analitičara IHS-a, prodaja SUV vozila je u poletu te bi se taj trend trebao nastaviti, pa se predviđa porast broja prodanih SUV-ova za 27 posto u Europi do 2020. godine. Proizvođači sve više uviđaju taj trend pa kupcima nude takva vozila, pa ni Ford nije izuzetak. Uz nedavno predstavljeni novi SUV Edge za koji su i snimili reklamnu kampanju u Hrvatskoj, odlučili su se na osvježivanje broj manje Kuge. Prednja i stražnja LED svjetla sada su redizajnirana, a za agresivniji izgled brine se i masivnija prednja maska hladnjaka premještena s modela Edge.

Foto: Ford

Osnovni dizelaš sada je 1,5-litreni TDCi motor snage 120 KS, koji zamjenjuje stari 2,0-litreni TDCi motor iz prethodnika. Kupci osnovnog modela dobivaju samo prednji pogon, dok jači modeli (dizelaši od 150 i 180 KS) dolaze sa pogonom na sva četiri kotača. Što se benzinskih motora tiče, u ponudi su 1,5-litreni EcoBoost motori kojI razvijaju 120 KS, odnosno 150 KS i 180 KS.

U unutrašnjosti se nalazi 8,0 inčni zaslon, a multimedijalni sustav SYNC 3 između ostalog omogućuje i glasovne naredbe. Prilikom razvoja sustava u Fordu su uzeli u obzir 22 tisuće zahtjeva i prijedloga korisnika, pa navode kako je sustav sada, za razliku od prijašnjih (mnoštvo prekidača) jednostavniji i u potpunosti orijentiran korisnicima.Kao i većina novih modela, Ford Kuga opremljena je mnoštvom sustava koji pomažu vozaču u vožnji i parkiranju, poput sustava automatskog parkiranja, sustava koji detektira vozila u mrtvom kutu u vožnji te unaprijeđenog sustava automatskog kočenja.

Zanimljivo je da vlasnici mogu nadoplatiti za opciju "My key" namijenjenu (pre)brižnim roditeljima koji imaju mlade vozače. Navedena opcija sada je unaprijeđena, a moguće je odrediti određene postavke i limite. Primjerice, može se limitirati maksimalna brzina, ograničiti maksimalnu razinu glasnoće glazbenog sustava, a u slučaju da svi putnici nisu stavili pojaseve moguće je onemogućiti pokretanje glazbenog sustava. Prodaja počinje krajem godine, a početna cijena trebala bi se kretati oko 200 tisuća kuna...

POGLEDAJTE VIDEO:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 03:52