NOVITET

Foto: Alaskan na bazi Navare je prvi veliki Renaultov pick-up

Francuska dobiva moderni pickup impresivne pojave i svojstava, napravljen na osnovi Navare, s kojom dijeli robusnu mehaniku, sposobnu za velike terenske i teretne izazove
 Renault

Nova Nissan Navara NP300 tek što je zakoračila na tržište (i odmah se ovjenčala titulom europskog pick-upa godine), a već je najavljen dolazak bratske Renaultove inačice, atraktivnog naziva Alaskan. Najnoviji projekt koncerna Renault-Nissan nije ništa drugo nego Navara u prepoznatljivom Renaultovu odijelu, možda čak i privlačnijem nego što ga nudi Nissan.

Foto: Renault

Osnovne konture karoserije, s kraćim i duljim osovinskim razmakom, koje je prvi put pokazala japanska marka nisu promijenjene, pa i 5,35 metara dugačak i 1,84 metra visok Alaskan zrači snagom i robusnošću. Impresivan nastup zaokružuje i podnica odmaknuta od tla visokih 23 centimetra, velik teretni prostor, nosivost veća od jedne tone i mogućnost vuče prikolice težine 1,5 tona. Prvi veliki pickup s Renaultovom značkom imat će i prodoran pogon, također viđen u Navari.

Bit će to 4-cilindarski 2,3-litreni dizelski motor sa 160 i 190 KS, kombiniran s ručnim 6-stupanjskim i automatskim 7-stupanjskim mjenjačem, te stražnjim ili 4x4 pogonom. I Alaskan će naravno, imati svu mehaničku i elektroničku opremu za prodornost po slabo pristupačnim terenima. Zasad nije poznato kada će atraktivni i moćni teretnjak stići na europsko tržište, ali sigurno je da će udobna i velika unutrašnjost, u detaljima malo drukčija nego Nissanova, u skupljim verzijama zračiti luksuzom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 22:45