TUNING

FOTO: ALPINA VEĆ PONUDILA B7 XDRIVE koji raspolaže sa 600 KS i vozi do 330 km/h!

 
 Alpina

Ljubitelji Alpine nisu morali dugo čekati na prvu preradu osvježenog BMW-a Serije 7, sad već poznatog i kao 'golemi bubreg'. Prve isporuke alpine B7 XDrive očekuju se ove jeseni s okvirnom cijenom bez poreza od oko 125.000 eura. Što se tiče snage, B7 raspolaže sa 600 KS koliko istiskuje 4,4-litreni V8 twin-turbo stroj, pa ova limuzina do 100 km/h iz stajanja stiže već za 3,5 sekundi i zaustavlja se na tek 330 km/h! U usporedbi s dosadašnjim modelom B7 ubrzava bolje za 0,1 sekundu i 18 km/h je brži u špici.

Od ostalih izmjena 8-stupanjskom automatiku je prerađena upravljačka jedinica, dok je kompletan sportski ispuh od nehrđajućeg čelika olakšan. Pojačane su i kočnice s većim diskovima, dok su na karakteristične 20 colne (po želji 21 colne) Alpina naplatke navučene Michelin Performance gume.

Po pitanju vanjskog izgleda zahvaljujući ne prenapadnom paketu dodataka i spojlera jasno kako je riječ o jednom Alpina modelu, dok u unutrašnjosti caruje Nappa koža (po želji u Mocha ili Cognac dezenu), vrhunska sportska sjedala s dodatnim modovima memoriranja sprijeda te Executive Lounge klupom straga.

Kokpit je kompletno presvučen u kožu dok se od varijanti umetaka nudi piano lak ili drvo, a novim će novim vlasnicima zasigurno smisla imati i panoramski krov te Harman/Kardon audio sustav, da spomenimo samo neke od opcija uređenja koje je u svakom slučaju vrlo luksuzno...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:45