AKTUALNO

FOTO: Audi TT RS dobio osvježeno lice i zadržao svih 400 KS ispod poklopca motora!

 

Nakon što je obični TT dobio osvježeno lice, došlo je vrijeme za osvježenu RS verziju. Očekivano, izmjene su vidljive na LED svjetlima koja dolaze standardno (matrix LED uz nadoplatu), novim, većim usisnicima zraka kao i novom fiksnom spojleru straga. Kupci će moći birati između 8 različitih boja, uključujući novu Pulse narančastu i Turbo plavu boju. Kromirani dijelovi dostupni su i sjajno crnoj boji za agresivniji dojam (u tom paketu i RS logo dolazi u crnoj boji).

Foto: Audi

U unutrašnjosti je sada moguće dobiti plave (kao sa slika) ili crvene elemente, dok RS paket donosi i dodatne oznake na sjedalima. Ljubitelji dobrog zvuka mogu odabrati Bang & Olufsen glazbeni sustav od 680 watta.

Ipak, oni koji vole sportsku vožnju još će više uživati u zvuku 2,5-litrenog motora koji i u osvježenoj verziji broji 400 KS uz 480 Nm okretnog momenta. Snaga se preko 7-stupanjskog automatskog mjenjača prenosi putem Quattro pogona na sve kotače.

Ubrzanje do stotke tako traje 3,7 sekundi, dok maksimalna brzina iznosi 280 km/h (uz nadoplatu za posebni RS paket). Knjiga narudžbi je već otvorene, a premijeru za javnost osvježeni TT RS imat će na nadolazećem salonu u Ženevi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:31