LORD KILLER

FOTO: JAGUAR NA STEROIDIMA napada Macana Turba! Ovo je novi F-Pace SVR s V8 motorom od 550 KS i 680 Nm

 
 Jaguar

Najsnažniji Jaguar F-Pace dosad je nosio oznaku S i brojao 380 KS. Ipak, u Jaguaru su odlučili ponuditi još snažniju verziju za one najzahtjevnije. Tako na prvom danu salona automobila u New Yorku premijeru za novinare ima F-Pace SVR. Ovaj monstrum ispod poklopca skriva 5,0-litreni V8 motor kojeg nalazimo i u F-Type i Range Rover Sport SVR-u.

F-Pace SVR sa svojih 550 KS i 680 Nm okretnog momenta do stotke može ubrzati za samo 4,3 sekunde, a maksimalna brzina iznosi 283 km/h! Snaga se pritom prenosi putem 8-stupanjske automatike na sve kotače. Ova verzija dobila je i novi ispušni sustav koji, uz to što će zasigurno zvučati fenomenalno, donosi i uštedu od 6,6 kg u odnosu na standardni sustav. Glavni inženjer zadužen za razvoj ovog modela Mike Cross izjavio je kako je prilikom razvoja poseban naglasak stavljen na upravljanje i ovjes, kako bi vozne karakteristike ovog sportskog SUV-a bile što bolje.

Jaguar

Uz nove naplatke (21-inčni standardni, odnosno 22-inčni uz nadoplatu), od "obične" se verzije ističe novim agresivnijim odbojnicima, masivnim usisom, novim spojlerom i novim nastavcima ispušnog sustava. U unutrašnjosti se nalazi središnji 12,3-inčni zaslon osjetljiv na dodir, a da je riječ o najsnažnijoj verziji otkrivaju oznake SVR na upravljaču, karbonski elementi i Sport Shift mjenjač. Zasad su objavljene cijene za tržište Velike Britanije, na kojem će F-Pace SVR startati na 74.835 funti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:16