AKTUALNO

FOTO: JEEP NAKON 10 godina napokon predstavio potpuno novi Wrangler!

"Dizajniranje Wranglera usporedio bih s Halleyjevim kometom- ne događa se baš često", riječi su glavnog dizajnera FCA grupe Ralpha Gillesa. Zasad su objavljene slike i specifikacije, a premijeru za javnost imat će na Salonu automobila u Los Angelesu koji danas otvara svoja vrata novinarima.
 Jeep

Nakon gotovo 10 godina čekanja, četvrta generacija Jeepa Wranglera napokon je predstavljena. Objavljene su slike i specifikacije, a premijera za javnost bit će večeras na Salonu automobila u Los Angelesu. "Dizajniranje Wranglera usporedio bih s Halleyjevim kometom- ne događa se baš često", riječi su glavnog dizajnera FCA grupe Ralpha Gillesa. Kao što se može vidjeti sa slika, promjene pritom nisu drastične. Osnovna linija ostala je ista, a iz Jeepa ističu kako je zbog upotrebe lakih materijala ali i novog ovjesa novi Wrangler lakši za 90 kg. Što se vizualnih promjena tiče, ističu se novi odbojnici a najveća promjena na vanjskom dizajnu su nova LED svjetla koje pridonose modernijem nastupu. Prema riječima proizvođača, uspjeli su poboljšati preglednost ali i aerodinamičnost.

Foto: Jeep

U unutrašnjosti su također ostale poznate linije, a najveća novost je novi središnji zaslon osjetljiv na dodir koji dolazi u veličinama od 5, 7 ili 8,5 inča, a uparen je sa Uconnect infotainment sustavom. Ipak, vlasnicima sam izgled unutrašnjosti vjerojatno neće biti toliko važan, već će ih zanimati sposobnosti na terenu. Za pogon je zadužen poznati 3,6-litreni V6 koji razvija 285 KS, a može biti uparen sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem ili 8-stupanjskom automatikom. Drugi motor koji će biti u ponudi bit će 2,0-litreni turbobenzinac snage 268 KS. Spominje se kako će u budućnosti biti dostupan i 3,0-litreni dizelaš.

Kao i dosad, Wrangler će se nuditi u različitim verzijama. Prije svega, kupci mogu odabrati žele li samo prednji pogon ili pogon na sve kotače. Zatim biraju između verzije s tvrdim ili platnenim krovom. Uz to, novi Wrangler dolazi u varijanti s dvoja ili četvora vrata. Ovisno o preferencijama, na raspolaganju kupcima stoje verzije Sport, Sport S, Sahara te vrh ponude Rubicon za kojeg će se odlučiti oni koji žele s lakoćom savladati neprohodan teren. U Jeepu su ovaj put mislili i na sve one koji žele personalizirati svoj terenac, pa se tako već na startu prodaje nudi 200 službenih "aftermarket" dijelova koji se mogu ugraditi na Wranglera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:34