WRC

FOTO: M-Sport je pokazao prve fotografije brutalnog Forda Fieste WRC

M-Sport

Trkaći auto je nastao na osnovi nedavno predstavljene potpuno nove generacije Forda Fieste za 2017. godinu koja će na utrkama raspolagati s 380 KS

Novi WRC auto M-Sporta biti će značajno brži od odlazećeg modela zahvaljujući dramatično izmijenjenim pravilnicima za 2017. godinu. Ispod agresivno oblikovanog plašta ugrađen je 1,6-litreni Eco Boost četverocilindraš koji raspolaže s 380 KS i 450 Nm najvećeg okretnog momenta.

M-Sport
 

Ovaj je snažan motor uparen s 6-stupanjskim sekvencijalnim mjenjačem, a tu je i aktivni središnji pretvarač momenta. Za sigurno zaustavljanje brinu se samoventilirajuće kočnice s četveroklipnim kliještima.

M-Sport
 

Šef M-Sporta Malcom Wilson već je isprobao auto i tvrdi kako je ova Fiesta WRC možda i najimpresivniji trkaći auto koji je ikada izašao iz njihove radionice jer izgleda senzacionalno, još bolji je za voziti, a zvuk motora je šlag na torti.

M-Sport
 

„U svakom slučaju više je nego osposobljen za utrke a još više za pobjednička postolja“ - dodaje Wilson. Vidjet ćemo je li u pravu kad počne sezona…

Izdvajamo

Iz drugih medija