PREMIJERA

FOTO: MERCEDES JE POKAZAO interijer nove A-klase koji redefinira luksuz te nudi bitno više prostora

 

Mercedes je danas u Stuttgart pozvao novinare kako bi im predstavio potpuno novi kokpit te unutrašnjost nadolazeće A-klase, kompaktnog modela nove generacije koji će svojim izgledom definirati dizajnerske smjernice svih budućih Mercedesa. Zato nema sumnje kako je nova A-klasa vrlo bitan model za marku, a bit će predstavljena do kraja godine.

Foto: Mercedes-Benz

Već smo imali prilike vidjeti i prve rendere izrađene na temelju nedavno pokazanog koncepta A-klasa Sedan, a što se tiče unutrašnjosti, prema tome što smo imali prilike vidjeti danas u Stuttgartu, dizajn i uređenje veliki su korak naprijed u odnosu na aktualnu A-klasu.

Render Motor1

Pronalazimo tako velik digitalni zaslon kao kod E i S-klase te sportskije, ali i luksuznije uređenje s komandnom pločom koja je podijeljena u dva trodimenzionalna vodoravna dijela. Pritom je donji dio vizualno odvojen od gornjeg koji je izrađen tako da se čini kao da lebdi, čemu pridonosi i posebna rasvjeta kokpita. Otvori ventilacije koji su također osvijetljeni, podsjećaju na turbine, a to je detalj koji smo već vidjeli kod Mercedesa E-klase coupe, s tom razlikom što ih je u sredini kokpita ugrađeno tri, a ne četiri. Veliku pažnju u Mercedesu su pridali preglednosti s vozačkog mjesta u svim smjerovima te prostranosti pa tako već postoje i brojke: sprijeda tako ima više prostora za ramena za 9 mm, straga za 22 mm te za laktove sprijeda i straga - plus 35 i 36 mm.

TecDay A-Klasse Interieur Design Stuttgart 2017 // 
TecDay A-Class Interior Design Stuttgart 2017
Mercedes-Benz

Osim više prostora za glave putnika nego dosad (+ 7 i 8 mm), Nijemci se hvale i bitno lakšim pristupom na stražnju klupu kod novog modela te većim prtljažnikom koji sada raspolaže s 370 litara obujma što je za 29 litara više nego dosad te ima bolji i raskošniji pristup. Na koncu, stražnja je klupa djeljiva i preklopna dok su prednja sjedala kreirana baš za novu A-klasu čvrsta i dobro profilirana, ali i bitno udobnija nego dosad. Sve nas to vodi prema zaključku kako će nova A-klasa rafinirana u svakom pogledu, biti tipičan predstavnik premiuma u kompaktnoj klasi, uskoro u novoj generaciji i bitno upotrebljivija i prostranija...

Mercedes A-klasa Concept
Mercedes-Benz
Mercedes A-klasa Concept

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 18:25