AUTO CHINA 2018.

FOTO: MERCEDES PREDSTAVIO A-KLASU L Sedan koju već nazivaju Baby CLS, ali samo za kinesko tržište

Mercedesu je kinesko tržište vrlo bitno (kao uostalom svim ostalim proizvođačima) pa je tako danas na salonu Auto china 2018. u Pekingu ekskluzivno za kinesko tržište predstavio A- klasu L Sedan koja će silaziti s traka joint venture pogona Daimler – BAIC Motor.
 Daimler AG

Mercedes navodi kako A-klasa L Sedan nudi inovativne sustave za sigurnost i pomoć u vožnji preuzete direktno iz S-klase kao i napredni MBUX sustav predstavljen u kompaktnoj A-klasi, koja prepoznaje glasovne naredbe prirodnog govora koje su u vozilo aplicirane na nekoliko kineskih dijalekata uključujući kantonski i sečuanski. Po pitanju izgleda A-klasa L Sedan dijeli najnovije smjernice aktualnog Mercedes dizajna, a operacija dodavanja stražnjeg kraja izvedena je po našem sudu vrlo uspješno.

Foto: Daimler AG

Kinezima će se nuditi dva paketa opreme - standardnu te Sport izvedba koja dolazi s karakterističnim ispupčenjima na poklopcu motora, naplacima od 19 cola te uz doplatu ekskluzivnom Rose zlatnom bojom. unutrašnjost je identična onoj u kompaktnoj A-klasi zajedno s velikim digitalnim ekranom i "turbina" otvorima ventilacije koje se mogu osvijetliti s čak 64 boje. Najvažnija novost kod A-klase L Sedan jest 60 mm dulji međuosovinski razmak (2789) mm u odnosu na kompaktnu A-klasu što donosi više prostora za koljena putnika na stražnjoj klupi pa je i ukupna dužina vozila porasla na 4609 mm dok prtljažnik raspolaže s 420 litara korisnog prostora. Ispod prednjeg poklopca prvo će se ugrađivati 1,33-litreni četverocilindraši od 136 KS i 163 KS, a kasnije se očekuje i dvolitreni benzinac od 190 KS. Svi motori su upareni isključivo sa 7G-DCT mjenjačem s dvije spojke. Premda nije potvrđeno, Mercedes će vjerojatno u drugoj polovici godine za ostatak svijeta predstaviti A-klasu Sedan sa standardnim međuosovinskim razmakom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:36