PREMIJERA U ŽENEVI

FOTO: NAJSNAŽNIJA PANAMERA dobiva hibridni pogon!

Ukupna snaga iznosi 680 KS, a iz Porschea tvrde da prosječna potrošnja iznosi samo 2,9 litara na 100 kilometara
 Porsche

Porsche je predstavio novu Panameru Turbo S E-Hybrid. To je prvi put da hibridna verzija čini vrh ponude modela (model 918 Spyder dolazi isključivo s hibridnim pogonom pa ne ulazi u tu računicu). Ispod poklopca motora tako se nalaze 4,0-litreni V8 motor (550 KS) iz Panamere Turbo i elektromotor, koji zajedno broje 680 KS. Nova hibridna Panamera tako do stotke ubrzava za 3,4 sekunde, dok maksimalna brzina iznosi 310 km/h. Impresivan je i okretni moment od 850 Nm.

Foto: Porsche

Prema navodima proizvođača, potrošnja iznosi samo 2,9 litara na 100 km/h, a s elektromotorom Panamera prelazi do 50 kilometara. Zračni ovjes dolazi standardno, a iz Porschea su iznimno ponosni na spoj udobnosti i vrhunskih performansi. Punjenje baterije traje oko 6 sati, a uz opcijske jače punjače moguće je punjenje u manje od 2 i pol sata. Informacije o punjenu vlasnicima će biti dostupne putem "Porsche Connected" aplikacije.

Panamera Turbo S E-Hybrid kreće u "E-Power" električnom načinu rada, a benzinski V8 se aktivira jačim pritiskom na papučicu gasa, ili kada je baterija ispod minimalne razine. Na europsko tržište stiže u srpnju, a javnost će ju moći vidjeti na salonu u Ženevi gdje ima premijeru. Od samog početka prodaje bit će dostupna i Executive verzija koja ima 150 mm veći međuosovinski razmak. Kao dio standardne opreme dolaze karbon-keramičke kočnice u poznatoj kričavo zelenoj boji i 21-inčni naplatci. Početna cijena u Njemačkoj iznosi 185 tisuća eura za običnu, odnosno 200 tisuća eura za executive verziju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 21:03