AKTUALNO

FOTO: Ovako bi mogao izgledati novi Audi A1 koji će biti predstavljen u drugoj polovici godine!

Carscoops / Josh Byrnes

 

Audijev mali gradski model A1 prvi je put predstavljen 2010. godine, a sada je, nakon čak 8 godina na tržištu, došlo vrijeme za novu generaciju. Njemački proizvođač naveliko testira novi A1 budući da je službena premijera zakazana za drugu polovicu ove godine (pretpostavljamo na salonu automobila u Parizu), a na temelju testnih primjeraka internetom su već krenuli kružiti renderi koji pokazuju kako bi automobil mogao izgledati.

Krenimo s prvim detaljima koji su nam poznati. Prednji dio izgleda puno agresivnije a krasi ga nova maska, LED svjetla (koja će biti opcija) i veliki usisi za zrak (pretpostavljamo za S-line). I dok je aktualni model bio dostupan u verzijama s 3 i 5 vrata, šuška se kako će nova generacija dolaziti isključivo sa 5 vrata. Jedan od nedostataka aktualnog modela je manjak prostora za putnike straga, a taj bi problem sada trebao biti riješen. Naime, novi A1 vozit će se na MQB platformi koju koristi i VW Polo, pa će dimenzije i prostor u unutrašnjosti narasti.

Auto Moto
 

Mnoge zanima kako će izgledati unutrašnjost, no nažalost za to ćemo još morati pričekati. Ipak, za pretpostaviti je da će se uz doplatu nuditi digitalni kokpit kakav smo vidjeli u ostalim Audi modelima, a nudit će se i niz sigurnosnih sustava koji će vozaču olakšavati vožnju. Što se motora tiče, u ponudi će u početku biti 1,0-litreni TFSI i 1,5-litreni benzinski četverocilindraš, dok bi se kasnije u prodaji trebala naći i verzija S1 za čiji će se pogon brinuti 2,0-litreni četverocilindraš. Već sada se spominje da će 1,6-litreni dizelaš biti izbačen iz ponude zbog sve većih restrikcija i sve manje prodaje dizelaša. Ipak, za potvrdu toga treba pričekati još koji mjesec...

Carscoops / Josh Byrnes
 

Izdvajamo

Iz drugih medija