ZA SVE ONE KOJIMA X5 NIJE DOVOLJAN

FOTO: Ovo je BMW X7 iPerformance koji premijeru ima u Frankfurtu

Ovaj koncept ističe se masivnim "bubrezima" na prednjem dijelu, kvakama koje sliče onima na Teslinim modelima te agresivno dizajniranim odbojnicima. Uz konceptni Z4 bit će glavna zvijezda BMW štanda u Frankfurtu
 BMW

BMW je obećao javnosti da priprema "nešto veliko" za nadolazeći Salon automobila u Frankfurtu, a sada nam je jasno da su to mislili u punom smislu te riječi. Naime, jedna od glavnih zvijezda na štandu bavarskog proizvođača bit će konceptni X7 iPerformance. Već se duže vrijeme priča o mogućnosti proizvodnje velikog SUV-a koji su iznimno traženi, posebno u SAD-u, Rusiji te Dalekom Istoku. Ovaj koncept koji najavljuje serijski model ističe se masivnim "bubrezima" na prednjem dijelu, kvakama koje sliče onima na Teslinim modelima te agresivno dizajniranim odbojnicima koji, osim vizualnog dojma poboljšavaju i protok zraka. LED svjetla na stražnjem dijelu neke će podsjetiti na novi Volvo XC 60.

Foto: BMW

Kabina je prilično futuristična, a naglasak je stavljen na luksuz. Ispred vozača se nalazi digitalni kokpit kojeg upotpunjuje masivan središnji zaslon. U oči odmah upada i upravljač "iz budućnosti". Iako još nisu objavljeni detalji vezani uz pogon, pretpostavlja se kako će X7 iPerformance koristiti "plug-in" hibridni pogon viđen u modelu 740e iPerformance. Ipak, navodi se kako će se u ponudi naći barem 3 "klasična" motora. Boje benzinaca trebali bi braniti 3,0-litreni TwinPower Turbo sa 340 KS te 4,4-litreni V8 sa 450 KS, a spominje se i mogućnost dizelske verzije (40d sa 313 KS). Više detalja bit će poznato nakon salona u Frankfurtu kada ćemo između ostalog znati i kada možemo očekivati serijski X7 na tržištu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:27