PREMIJERA U FRANKFURTU

FOTO: Ovo je novi Hyundai i10 koji će privući kupce otkačenim dizajnom i najboljom povezivosti u klasi!

 
 Hyundai

Hyundai je najavio da će na salonu u Frankfurtu prikazati novu generaciju modela i10, a mi smo na prezentaciji u Amsterdamu imali ekskluzivnu priliku vidjeti novi model prije same premijere za javnost koja je zakazana za spomenuti salon. Pa krenimo redom – dizajnerski je riječ o pravom osvježenju. Dizajneri su odlučili spustiti krov za 20 mm, proširiti karoseriju za također 20 mm, čime je automobil dobio na atraktivnosti. Tu su i novodizajnirani 16-inčni naplaci. Prednji dio krase moderna LED dnevna svjetla inkorporirana u masivnu prednju masku. Zanimljivo je izveden i C-nosač, a zahvaljujući dvobojnoj karoseriji postoji velik broj dostupnih kombinacija. Naime, Hyundai nudi 10 boja karoserije, dok krov dolazi u crnoj ili crvenoj boji, što znači da je moguće odabrati 22 različite kombinacije.

Foto: Hyundai

Značajnih promjena ima i u unutrašnjosti gdje sada dominira 8-inčni zaslon osjetljiv na dodir, a mlađe će kupce obradovati činjenica da će novi i10 po pitanju povezivosti biti lider u svojoj klasi. Naime, osim što vozači mogu upariti svoje mobitele (koje mogu i bežično puniti) putem Apple CarPlay-a i Android Auta, na raspolaganju im je i aplikacija uz koju mogu birati odredišta prije nego što uopće uđu u automobil. U slučaju da nisu sigurni gdje im je automobil, tu je opcija „Find My Car”, a za potpunu bezbrižnost aplikacija nudi i pretraživanje najbližih benzinskih postaja uz ažurirane cijene goriva na istima .

Prtljažnik broji 252 litre, a zahvaljujući 29 mm nižem utovarnom prostoru ubacivanje prtljage bit će još lakše. Za sigurnost se brine niz sigurnosnih sustava poput sustav upozorenja na nesreću, zadržavanja u traci i ograničenja brzine, a manevriranje dodatno olakšava opcijska kamera za vožnju unatrag.

Na početku prodaje bit će dostupna dva motora: prvi je trocilindrični 1,0-litreni MPi snage 67 KS, dok snažniji 1,2-litreni MPi s četiri cilindra broji 84 KS. Više detalja vezanih uz cijene i datum početka prodaje bit će poznato nakon salona u Frankfurtu.

Jučer smo u Amsterdamu imali ekskluzivnu priliku prvi vidjeti novi Hyundai i10 koji premijeru za javnost ima u Frankfurtu
Vedran Flajnik
Jučer smo u Amsterdamu imali ekskluzivnu priliku prvi vidjeti novi Hyundai i10 koji premijeru za javnost ima u Frankfurtu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:38