BABY AMG

FOTO: Ovo je novi Mercedes-AMG GLB 35 4Matic, sportski kompaktni SUV sa 306 KS koji će debitirati na salonu u Frankfurtu!

 
 Mercedes

Novi dan – novi AMG model. Tako bi mogli opisati Mercedesovu ofenzivu modela prije nadolazećeg salona na Frankfurtu. Naime, nakon što smo jučer vidjetli novi GLE Coupe 53 AMG, noćas je predstavljen model GLB u „baby AMG” izdanju. Službenog imena GLB 35 4Matic, ovaj mali SUV ispod poklopca skriva 2,0-litreni twinscroll turbo motor snage 306 KS uz 400 Nm okretnog momenta. Snaga se prenosi putem AMG SPEEDSHIFT DCT 8G mjenjača s dvostrukom spojkom na sve kotače, što mu omogućava ubrzanje do stotke za 5,2 sekunde, dok je maksimalna brzina elektronički ograničena na 250 km/h.

Foto: Mercedes

Vizualno se ovaj papreni SUV ističe prednjom AMG maskom (zanimljivo kako je „panamericana” dobila svoje mjesto i na ovom modelu, dok je prije koju godinu bila rezervirana samo za AMG GT-R). Dodatnu vizualnu prepoznatljivost osiguravaju 19-inčni AMG naplaci (moguće je nadoplatiti i za 21-inčne!), a stražnji kraj krase dvostruki nastavci ispušnog sustava.

U unutrašnjosti dobro poznata priča kao i kod „običnog” GLB-a, a novost je opcijski AMG volan s prekidačem na kojem se biraju različiti načini vožnje. Naravno, tu je i sada već neizostavni MBUX sustav koji neprestano uči zahvaljujući umjetnoj inteligenciji. I AMG izvedba GLB-a može se opremiti trećim redom sjedala, tako da ovaj model spaja praktičnost i brzinu, a mnogi će ostati u čudu kada ih na semaforu „opere” mali obiteljski SUV...Očekuje se kako će na tržište doći početkom 2020. godine, a cijene još nisu poznate...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 09:47