PRIJE DOBLO, A SADA CITROEN

FOTO: OVO JE NOVI OPEL COMBO! Kombi uglednog imena u novoj generaciji očekivano postao blizanac Citroena Berlinga i Peugeota Riftera

 
 Opel

Opel je objavio slike i specifikacije novog modela Combo Life. Riječ je o obiteljskom automobilu koji je tehnološki blizanac s Citroen Berlingom i Peugeotom Rifterom (novi naziv za Partnera). Ističe se prostranošću i praktičnošću, a dolazi opremljen jednim ili dvama kliznim vratima te se može naručiti u kratkoj (4,4 m) ili dugoj (4,75 m) verziji i kao peterosjed ili sedmerosjed. Opremljen je tehnologijama i pomoćnim sustavima namijenjenima vozaču dobro poznatim iz segmenata kompaktnih vozila i SUV-ova, kao što su upozorenje na umor vozača, stražnja kamera s pogledom iz ptičje perspektive u rasponu 180°, Head Up zaslon, IntelliGrip te značajke koje pridonose udobnosti poput grijanih sjedala i grijanog kožnog upravljača.

Foto: Opel

“Novi Opel Combo Life ključna je komponenta naše proizvodne ofenzive. Taj naš novi model definitivno će se svidjeti obiteljima zbog svoje svestranosti i prostranosti u kombinaciji s izvanrednom ponudom ultramodernih pomoćnih sustava namijenjenih vozaču, koji čine vožnju sigurnijom, a putovanja ugodnijima“, rekao je glavni izvršni direktor Opela Michael Lohscheller. „Taj automobil ima golem potencijal za rast robne marke i omogućuje nam da svom snagom napadnemo važan segment malih kombija.“

Verzija standardne dužine s pet sjedala ima minimalnu zapreminu prtljažnika od 597 litara. Svi kojima treba još više prostora moći će izabrati veći međuosovinski razmak s minimalnom zapreminom prtljažnika 850 litara. Uz to, u unutrašnjosti je naglasak stavljen na funkcionalnost pa će vozač i putnici imati na raspolaganju mnoštvo pretinaca.

Ispod poklopca motora kupci Opel Comba Life moći će birati između nekoliko benzinskih i dizelskih motora s turbopunjačem i izravnim ubrizgavanjem kao i kod Citroena te Peugeota. Motori će biti upareni s peterostupanjskim ili šesterostupanjskim ručnim mjenjačima, a prvi put u segmentu bit će dostupan i osmerostupanjski automatski mjenjač EAT8. Što se vizualnog dijela tiče, na prednjem kraju ističe se tipična Opelova maska i LED svjetla, dok stražnji kraj odmah otkriva kako je riječ o blizancu Berlinga i Riftera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 16:48