ŠPIJUNSKE FOTOGRAFIJE

FOTO: OVO JE NOVI VOLKSWAGEN POLO, na tržište stiže za nekoliko mjeseci

Iako još nije službeno predstavljen, fotografi su uspjeli uloviti novu, šestu generaciju Volkswagena Pola postavljenog na novu platformu MQB AO
 Autoexpress

Šesta generacija Volkswagena Pola na tržište stiže oko jeseni, ali fotografi su ga već uspjeli uloviti bez kamuflaže u Njemačkoj. Nova generacija Pola postavljena je na novu MQB AO platformu na kojoj se već vozi Seat Ibiza. Ono što se prema ovim slikama može zaključiti je da su u Volkswagenu odlučili na evoluciju, a ne revoluciju. Novi Polo po dizajnu se neznatno razlikuje od svog prethodnika, gotovo kao da je riječ o redizajnu a ne novoj generaciji. Ipak, na takvo što smo u današnje vrijeme naučeni.

Foto: Autoexpress

Novi Polo nudi međuosovinski razmak od 2560mm, što je za 90mm više u odnosu na prethodnika. Ukupna dužina automobila trebala bi ostati ista, što znači da će najviše profitirati putnici na stražnjoj klupi. Najviše promjena trebalo bi biti u unutrašnjosti gdje se spominje 9,5-inčni ekran osjetljiv na dodir, a pretpostavlja se kako će se uz doplatu nuditi i virtualni kokpit već viđen u modelima poput Golfa, Passata i Tiguana. Ponudu motora otvara mali 1,0-litreni trocilindarski benzinac koji se nudi u verzijama od 67 do 115 KS. Za one zahtjevnije koji ne žele imati 1,0-litreni motor tu je novi 1,5-litreni TSI sa 150 KS. Vrh ponude očekivano će biti GTI verzija koja bi trebala razvijati 200 KS iz 2,0-litrenog TSI benzinca, ali više detalja o tome bit će poznato za nekoliko mjeseci. Čast dizelaša branit će provjereni 1,6-litreni TDI. U svakom slučaju, Volkswagen s novim Polom od jeseni ponovo želi u sam vrh segmenta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:04